Доминантна Квитова продължи напред, Шарапова и Кербер отпаднахаПетра Квитова се

...
Доминантна Квитова продължи напред, Шарапова и Кербер отпаднахаПетра Квитова се
Коментари Харесай

Доминантна Квитова продължи напред, Шарапова и Кербер отпаднаха

Доминантна Квитова продължи напред, Шарапова и Кербер отпаднаха
Петра Квитова се класира за четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия по тенис след нова безапелационна победа, този път над младата американка Аманда Анисимова – 6-2, 6-1.

Поставената под номер 8 в главната скица чехкиня не изпита никакви проблеми по пътя към триумфа, като за четири дуела в шампионата е изгубила едвам 17 гейма и в серия от девет следващи победи, откакто в подготвителната конкуренция преди началото на Аустрелиън Оупън победи с купата в Сидни. 28-годишната двукратна шампионка на Уимбълдън си отмъсти за загубата от надарената Анисимова на Индиън Уелс през предходната година.

В идващия кръг тя ще срещне представителката на домакините Ашли Барти, която продължи с превъзходното си показване и в профил 30-та в схемата Мария Шарапова след поврат в три сета – 4-6, 6-1, 6-4.

Двубоят стартира по-добре за рускинята, която поведе в резултата, само че отговорът на австралийката бе мълниеносен и тя господства именитата си съперничка във втората част, с цел да възвърне равенството. След оспорван трети сет Барти реализира цялостния поврат и си обезпечи среща с Квитова в спор за място на полуфиналите в Мелбърн.

Най-голямата изненада при дамите в тазгодишното издание на конкуренцията обаче бе отпадането на Анжелик Кербер. Номер 2 в схемата загуби пагубно от непоставената американка Даниел Колинс в два сета – 6-0, 6-2. Така тя доближи до четвъртфиналите в Австралия, откакто в профил три сложени тенисистки – 14-та Юлия Гьоргес, 19-та Каролин Гарсия и 2-та Кербер.

Германката бе тотално надиграна и нямаше отговор за нападателната игра на съперничката. Шампионката от 2016 се елементарни с възможностите си за втора купа в шампионата, а Колинс може да се изправи против сънародничката си и сложена под номер 5 Слоун Стивънс, в случай че американката успее да надделее над рускинята Анастасия Павлюченкова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР