Домейнът http://t.me, чрез който може да се използва месинджърът Telegram

...
Домейнът http://t.me, чрез който може да се използва месинджърът Telegram
Коментари Харесай

Русия ограничава Telegram заради екстремизъм

Домейнът http://t.me, посредством който може да се употребява месинджърът Telegram през браузър, е бил блокиран от " Роскомнадзор " по искане на Главната прокуратура на Русия. Това оповестяват формалните съветски медии.

Месинджърът към момента работи в Русия, съгласно потребителите му, които обаче към този момент имат проблеми с достъпа.

" Търсеният запас е включен в регистъра на основанието, планувано в член 15.3 от Федерален закон № 149-FZ от 27.07.2006 година ", се споделя на уеб страницата на федералната работа.

Като причина за блокирането " Роскомнадзор " показва член от закона за информацията по отношение на уеб страници, които разгласяват апели към екстремизъм и подвеждащи обществено значими данни.

От това следва, че основанието за включването на услугата в регистъра на Роскомнадзор е член 15, параграф 3 от Закона за информацията (ограничаване на достъпа до уеб страници в интернет, които съдържат информация, призоваваща към всеобщи вълнения, екстремистки действия или присъединяване в всеобщи мероприятия, провеждани в нарушаване на открития ред, подвеждаща информация с социална значимост).
 Блокираха Telegram в Русия
Блокираха Telegram в Русия

Съдебното съвещание се организира бързо

РБК напомня, че още през април 2018 година Роскомнадзор се опита да блокира Telegram в Русия, като изясни, че разработчиците на месинджъра са отказали да дават на Федералната работа по сигурност (ФСБ )ключовете за декриптиране на известията. Таганският областен съд почита молбата на Роскомнадзор. Агенцията блокира IP адресите, употребявани от месинджъра, само че все пак Telegram остава наличен в Русия от мобилни устройства и компютри. Освен това някои длъжностни лица и държавни организации продължиха да поддържат своите канали.

През лятото на 2020 година " Роскомнадзор " разгласи, че се отхвърля от условието за ограничение на достъпа до месинджъра, като изясни решението си с желанието на създателя на Telegram Павел Дуров да " противодейства на тероризма и екстремизма ". Няколко месеца по-късно самият Роскомнадзор си направи собствен канал в месинджърът Telegram.

РБК е изпратило питане до " Роскомнадзор ".
 Следствието в Русия откри подготовка на всеобщи вълнения в дните на изборите
Следствието в Русия откри подготовка на всеобщи вълнения в дните на изборите

Това ставало в " Телеграм "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР