Доматите от магазина в повечето случаи не могат да се

...
Доматите от магазина в повечето случаи не могат да се
Коментари Харесай

Каква е тайната на най-сладките домати на света?

Доматите от магазина в множеството случаи не могат да се приближат по усет и наслада до тези, които може да си отгледате сами вкъщи. Но има няколко трика, които може приложите, с цел да станат все по-вкусни.

Голяма част от усета на доматите зависи от това по кое време и къде тъкмо в дома си отглеждате ги отглеждате, както и на кой вид сте се спрели.

Посейте семената рано

Посейте семена рано и отгледайте растенията за разсад на закрито, с цел да удължите сезона.

Изберете слънчево място

Засадете разсадите на слънчево място. Броят на слънчевите часове, които получават доматите, е доста значим за усета им. Можете да засадите доматите както непосредствено в земята, по този начин и в специфични торби с компост.

Използвайте метода на присаждане
 Това употребяват опитните градинари за здрави растения БЕЗ химия Това употребяват опитните градинари за здрави растения БЕЗ химия
Независимо дали сте умел градинар или занапред стартирате, желаете цветята ви да процъфтяват. Не единствено тъй като желаете цялата ви упорита ра...

Опитайте техника, при която се отрязва под ъгъл горната част на стъблото на домата и се присажда на по-здрава и устойчива на вредители поставка като се прикрепят едно към друго със специфична щипка.

Подхранвайте ежеседмично

Подхранвайте растенията един път седмично с висококалиев тор, когато към този момент има цветни пъпки, за да насърчите растежа на плодовете.

Премахнете страничните дребни стебла

Премахнете страничните дребни стебла и защипете върха на растението, когато към този момент има три или четири развити клончета, тъй че растежът да е съсредоточен в плодовете, а не в растението.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР