Домът за ветерани на културата и изкуствата в София е

...
Домът за ветерани на културата и изкуствата в София е
Коментари Харесай

В Деня на Будителите откриха ремонтирания Дом за ветераните на културата и изкуствата


Домът за ветерани на културата и изкуствата в София е основан преди повече от половин век по концепция оперната певица Нели Карова. Предложението й било издръжката на възрастни, известни, заслужили ветерани на изкуството, които с творчеството си са съдействали за развиването и разпространяването на българската просвета у нас и по света, да бъде поета от страната.

Първоначално домът се помещавал в постройка с задоволително улеснения за своите жители, само че след краткотрайното му пренасяне в квартал “Захарна фабрика”, обстановката се оказала непрекъсната, а изискванията за живот се влошавали. Сградата беше гредоред, с общ хигиеничен възел, с остаряла канализация и падаща мазилка, а през днешния ден жителите му честваха Деня на будителите в актуализирана конюнктура и дружно със своя покровител - Нели Беширова. По нейна самодейност преди месец стартира възстановяване на изискванията в дома - построени са санитарни възли в стаите, заменени са над 300 метра канализация, ремонтирано е котелното поделение, стаите са шпакловани, измазани и боядисани, изработен е ободрителен ремонт, ще има и безвъзмезден интернет за всички. Капацитетът на дома е 20 души, все още тук са настанени 13 създатели в пенсионна възраст.

“Такава помощ получаваме за първи път и откровено благодарим за добрината ви!” - с тези думи шефът на дома Галина Алтимирска посрещна Нели Беширова. Тя на собствен ред пожела на всички “да бъдат здрави и да запазят светлината си”.

Средствата за ремонта и поддръжката на дома са от компания „ Енекод “ - единственият лицензиран търговец на електрическа енергия, благосъстоятелност на Нели Беширова.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР