Домът на Европа в София бе домакин на конференция на

...
Домът на Европа в София бе домакин на конференция на
Коментари Харесай

Кметът на Девня сподели образователен опит в Дома на Европа

Домът на Европа в София бе хазаин на конференция на Българската мрежа към Глобалния контракт на Организация на обединените нации, в границите на която бе показан националният проект по Европейския пакт за младежта. Той е ориентиран към съдействие сред бизнеса, просветителните институции и локалните управляващи за сполучлива реализация на младежите.
В събитието взеха присъединяване доста компании от България, университети, учебни заведения, неправителствени организации, ангажирани с концепцията за по-добро бъдеще на младежите в България. Специален посетител на конференцията беше господин Жан Спелкенс от Eвропейската организация за корпоративно обществена отговорност, който удостовери, че провокациите, свързани с образованието и реализацията на младежите в България, са доста близки до тези в Европейския съюз, като в доста връзки България дава добър образец за сполучливи планове в тази тенденция.

Проектът за професионалните паралелки в СУ " Васил Левски " - град Девня бе показан в специфичен панел като добър образец за екипна работа сред бизнеса, образованието и локалната власт.

Екипът, показал професионалните класове пред аудиторията, се състоя от представители на трите спонсора - " Агрополихим ", " Девня Цимент " и " Солвей Соди ", зам.- директорката на СУ " Васил Левски " госпожа Радкова и кмета на Община Девня господин Свилен Шитов, който беше приветстван доста положително като единствения представител на локална власт на форума, зает към младежите.

Пред определени посетители от цялата страна девненските компании описаха за концепцията и началото на плана. Представени бяха и бъдещите проекти за продължаваща поддръжка към двете паралелки, както и разкриването на нова паралелка за образователната 2018/2019 година - компетентност "Е.техник ".

От своя страна господин Шитов обясни значимостта от стабилно партньорство сред бизнеса и локалната власт, както и присъединяване на младите поданици на град Девня и техните учители в атрактивни обучителни стратегии и практики.

Кметът на Община Девня показа още, че е благополучен, че бизнесът самичък е предложил основаването на професионалните паралелки - нещо, което е било традиция в Девня в предишното, както и че с наслада ще поддържа самодейността и вбъдеще.

"Агрополихим ", "Девня Цимент " и "Солвей Соди " потвърдиха уговорката си да дадат опция на учениците от двете професионални паралелки да посетят предприятията и да се срещнат със експертите в професионалната сфера, в която се образоват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР