Домашна питка с бакпулвер вместо хляб поднесете на семейната трапеза.

...
Домашна питка с бакпулвер вместо хляб поднесете на семейната трапеза.
Коментари Харесай

Мека като памук питка за 20 минути

Домашна питка с бакпулвер вместо самун поднесете на фамилната софра. Няма нищо по-хубаво от това, къщата да ухае на топло домашно печиво. Този път ще ви представим две къси и доста елементарни предписания.

Тестото и в двете предписания е меко, не се учудвайте, само че крайният резултат е свръхестествен.

Необходими съставки (рецепта 1):

2 яйца 200 г кисело мляко 230 г брашно 130 мл слънчогледово олио 1/2 бакпулвер 1 ч. л. сол

Приготвяне:

Разбийте с миксер едно цяло яйце и един белтък, прибавете киселото мляко и 130 мл олио. Към тази примес прибавете 230 г брашно, бакпулвер и сол и разбъркайте всичко с миксер на най-ниската скорост.

Намажете тава с размери 20×30 см с олио и поръсете с брашно, след което изсипете сместа и разпределете отмерено. Намажете с разрушен жълтък и печете в авансово загрята фурна на 230 градуса за към 15 минути.

Необходими съставки (рецепта 2):

300 г брашно 3 яйца 200 г заквасена сметана 150 мл мляко 100 мл олио 1 бакпулвер 1 ч. л. сол

Приготвяне:

В по-дълбока купа сложете брашното, бакпулвера и солта, след което разбъркайте добре. Добавете останалите съставки и разбъркайте добре. Няма потребност да се меси, тъй като тестото е много рядко, само че като се изпече е доста хубаво.

Намажете тавата, след което изсипете тестото в нея. Използвайте по-малка тава. Включете фурната да загрее на 220 градуса и до момента в който се загрява тестото ще почине малко (около 10 минути).

Вижте още: Бързи кифлички с заряд

Отгоре поръсете със сусам. Сложете да се пече в добре загрята фурна, до момента в който се зачерви. Оставете да изстине за 5 минути и можете да сервирате готовата домашна питка с бакпулвер.

Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР