Домакинството на местните тържествата на Шипка по повод Националния празник

...
Домакинството на местните тържествата на Шипка по повод Националния празник
Коментари Харесай

Габрово чества Трети март

Домакинството на локалните тържествата на Шипка във връзка Националния празник на Република България тази година се пада на Община Габрово. Празничната стратегия в Габрово стартира на 1 март с полемика с професор Петър Стоянович под мотото „ За Националния празник, свободата и още незададени въпроси “ от 17:30 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

На 2 март от 18:00 часа в спортна зала „ Орловец “ отбор „ Чинари “ показва музикално-танцов театър „ Възрожденски роман.

Празничният 3 март ще стартира с панихида в памет на починалите за Свободата в храм „ Успение на Пресвета Богородица “ в 9:00 часа, на площад „ Възраждане “ от 9:30 часа ще бъде повдигнат националния ни байрак. Програмата продължава в подножието на връх Свети Никола и Паметника на Свободата. От 11:00 часа ще се състои „ България ПЕЕ с Йордан Камджалов и присъединяване на хора на Музикална лаборатория за Човека “ при тържествения метод към Паметника на Свободата, от 11:30 часа ще бъдат поднесени цветя и венци.

Община Габрово по традиция е подсигурила проведен превоз за искащите да посетят тържествата. Автобусите потеглят от 8:30 часа от площад „ Възраждане “ и са до лимита на прохода „ Шипка “.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР