Домакинства в Гърция ще получават държавна субсидия в размер на

...
Домакинства в Гърция ще получават държавна субсидия в размер на
Коментари Харесай

Гърция продължава енергийните помощи за домакинствата

Домакинства в Гърция ще получават държавна дотация в размер на 39 евро месечно за покриване на сметките за консумиране до 300 мегаватчаса електрическа енергия, оповестява телевизия Sky.

Общият размер на помощта през този месец ще възлиза на 150 млн. евро. Непроменени остават дотациите за фирмите, които се подкрепят с 65 евро на мегаватчас. От тази помощ могат да се възползват всички типове бизнеси – индустрията, търговията, земеделските производители.

За фирмите през февруари са планувани помощи в размер на 133 милиона евро. Спрямо януари субсидирането на сметките за ток е по-ниско, защото при цените на едро на мегаватчас електрическа енергия се регистрира спад.

Запазва се държавната помощ за отопляващите се на природен газ – 20 евро на мегаватчас топлинна сила. Още по 20 евро се отпускат на клиентите на държавната газопреносна компания ДЕПА. Субсидията ще обхване 540 000 семейства без значение от приходите и размера на жилищата им. Общият размер на помощта за потребителите на природен газ е 47 милиона евро.

За комерсиалните и промишлените консуматори държавната дотация възлиза на общо 20 милиона евро.

Програмата, която подкрепя енергийните разноски на семействата, се удължава до 15 март, като досега към нея са подадени 80 000 молби.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:



Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР