Домакинската работа е неприятно задължение в очите на всеки член

...
Домакинската работа е неприятно задължение в очите на всеки член
Коментари Харесай

Искате да живеете дълго? Заемете се с домакинска работа

Домакинската работа е неприятно обвързване в очите на всеки член на фамилията. Прехвърлянето на отговорностите по поддържането на дома сред членовете на семейството и зараждащите разногласия са добре познато всекидневие за множеството хора.

Досадните задължения могат да станат по-поносими, в случай че се срещнем с резултатите от проучването на учени от Норвегия. Те настояват, че почистване, готвене и поддържане на реда вкъщи понижават рисковете от преждевременна гибел.

Достатъчни са 25 минути умерени физически действия, с цел да намалее на половина рискът от ранен завършек на живота. Такава претовареност обезпечава отбрана за шест години напред. Пример за умерена работа са дейностите с прахосмукачката, което е същото като бързо вървене. Достатъчен е единствено час прекаран в подготвяне на храна, или измиване на чиниите, с цел да си осигурим дълголетието.

Звучи много лековато, само че учените поддържат изказванието си с резултати, направени след цели осем изследвания, осъществени със забележително доста доброволци, съвсем 40 хиляди, на възраст до 40 години. Резултатите изрично сочат, че рисковете от преждевременна гибел са по-малки при интензивно работещите за богатството на всички в фамилното жилище. При най-активно чистещите този % нараства сензитивно до учудващо високи проценти. Над 70 % понижава заплахата да си отидат рано от живота вманячените в чистотата на фамилния дом.

 почистване на хладилника

От друга страна, съгласно същото проучване продължителното седене на едно място по 10 часа дневно мощно усилва опцията от преждевременна разлъка с живота. Затова се предлага на работещите в заседнала офис среда да намират опция за леки физически натоварвания, най-малко къси разходки на открито, в случай че няма опция да посещават фитнеса в почивките сред работата.

Според друго проучване измежду най-омразните домашен отговорности се подреждат чистенето на фурната, гладенето, миенето на банята и прозорците. Това са действия, свързани с интензивно придвижване, което дава отговор на условието за физическо натоварване. Като прибавим към него другата изгода - поддържането на чистотата на дома, тези домашни отговорности към този момент може да не наподобяват толкоз неприятни.

Домашни работни действия като градинарството, чистенето с прахосмукачка и готвенето се одобряват като най-приятните и спадат към лекия и умерения физически труд, а дружно с това са от изгода за дълголетието.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР