Домакинска работа помага за увеличаване нивото на щастието, намаляване на

...
Домакинска работа помага за увеличаване нивото на щастието, намаляване на
Коментари Харесай

Прането и чистенето гонят стреса и носят щастие

Домакинска работа оказва помощ за увеличение равнището на щастието, понижаване на напрежението и отбрана на тялото от вируси.

Научно потвърдено е, че домакинската работа се оправя чудесно с напрежението в всекидневието. Ефектът е потвърден с научни опити. „ Редица домашен занимания, постоянно считани за досадни, работят лечебно. Забавянето на темпото и съсредоточаването върху елементарни неща са водещи правила в медитацията на осъзнаването – потвърдена техника против стрес и психически проблеми “, разяснява английската психоложка Веки Спелман.

В арсенала за разтоварване са почистване на тоалетна, белене на картофи, рязане на зеленчуци, плевене на градината, прегъване на изпрани облекла и така нататък Е, с готвенето въпреки всичко не прекалявайте.

Поради нуждата да се опълчват на напрежението, хората постоянно се нахвърлят върху храни, съдържащи доста мазнини, сол и захар, а те са нездравословни. Може да опитате японския способ за релакс. Там всеобщ метод за битка със напрежението е подреждането на камъчета и пясък в градината към по-големи камъни. Смята се, че то прочиства мозъка и има лечебни изгоди.

Източник: blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР