Домакинска работа помага за увеличаване нивото на щастието, намаляване на

Домакинска работа помага за увеличаване нивото на щастието, намаляване на ...

Прането и чистенето гонят стреса и носят щастие.Домакинска работа помага за увеличаване нивото на щастието, намаляване на стреса и защита на тялото от вируси.

Научно доказано е, че домакинската работа се справя отлично с напрежението в ежедневието. Ефектът е доказан с научни експерименти. „Редица домакински занимания, често смятани за досадни, действат терапевтично. Забавянето на темпото и съсредоточаването върху прости неща са водещи принципи в медитацията на осъзнаването – доказана техника срещу стрес и психологически проблеми“, коментира британската психоложка Веки Спелман.

В арсенала за разтоварване са чистене на тоалетна, белене на картофи, рязане на зеленчуци, плевене на градината, сгъване на изпрани дрехи и т.н. Е, с готвенето все пак не прекалявайте.

Поради необходимостта да се противопоставят на напрежението, хората често се нахвърлят върху храни, съдържащи много мазнини, сол и захар, а те са вредни. Може да опитате японския метод за релакс. Там масов начин за борба със стреса е подреждането на камъчета и пясък в градината около по-големи камъни. Смята се, че то прочиства ума и има лечебни ползи.

Източник: blitz.bg

Източник: marica.bg