Домакинът на световното първенство по ръгби Франция завърши като победител

...
Домакинът на световното първенство по ръгби Франция завърши като победител
Коментари Харесай

Франция премина и през Италия и подпечата класирането си за четвъртфиналите на световното по ръгби

Домакинът на международното състезание по ръгби Франция приключи като победител в група А на шампионата с актив от 18 точки. Това стана факт, откакто " петлите " пречупиха по решителен метод нежните очаквания на Италия за сензация - 60:7. На домакините стигаше и тъждество, с цел да продължат, само че те не се пестиха и реализираха най-крупната си победа в историята над този противник. По две есета означиха Дамиен Пено и Йорам Моефана, а Тома Рамос се отличи с 20 точки - 12 т. от 6-те си спомагателни удара (100% успеваемост), 5 т. от есе и 3 т. от углавен удар.

За италианците остана достойнството, че водиха борба до последно и в последна сметка приключиха на трето място в групата, което им обезпечи автоматизирано класиране за идващото международно състезание - през 2027 година в Австралия.

На трибуните на стадиона в Лион беше титулярният капитан на французите Антоан Дюпон, който продължава да се възвръща от фрактура на челюстта. Надеждите са, че той ще е разполагаем на селекционера Фабиен Галтие идващия уикенд, когато стартират директните елиминации.



До момента за четвъртфиналите с изключение на Франция и Нова Зеландия, се класираха Уелс и Англия. Останалите участници ще бъдат избрани в последните мачове в групите, които ще се изиграят този уикенд.

По Българска национална телевизия 3 може да наблюдавате през днешния ден срещата Англия - Самоа от 18:45 ч., както и суперсблъсъка Ирландия - Шотландия от 22:00 ч.

Още един директен конфликт за място на четвъртфиналите следва в ефира на Българска национална телевизия 3 на следващия ден. Мачът Япония - Аржентина стартира в 14:00 ч.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР