>Дом НХК - културен дом на Нефтохимикапл. Тройката N10 коментара

...
>Дом НХК - културен дом на Нефтохимикапл. Тройката N10 коментара
Коментари Харесай

Мъжът на жена ми гостува на бургаска сцена

> Дом НХК - културен дом на Нефтохимикапл. " Тройката " N1

0 коментара за Дом НХК - културен дом на Нефтохимика Тук има:Един от най-талантливите артисти и режисьори на нашето съвремие Мариус Куркински гостува за следващ път в Бургас с постановката си "Мъжът на жена ми ".

Много смях и метафизичен размишления чакат феновете, които ще гледат постановката на Мариус Куркински, в която сериозните неща от живота са погледнати от смешната им страна. Това е роман за оцеляването на една жена, изоставена още като дете. Главната женска роля е поверена на Мария Сапунджиева, а в функциите на мъжете, които се борят за любовта й, се превъплъщават познатият ни от " Под прикритие " и освен Кирил Ефремов и " столичанинът допълнително " Ненчо Илчев.

Именно те ще завържат конспирация на сцената и ще си разменят мъчителните реплики от творбата на един от най-големите хърватски драматурзи.

Техните герои са хора, които са имали доста компликации в живота си, само че намират сили да продължат, макар болката. Те пресъздават с доста комизъм и най-тежкия миг от битието си. Мариус споделя,че пиесата не може да се назова тъкмо комедия, само че екипът е подчертал точно на смешните неща от битието ни. Дори и изневярата е погледната от странно-смешния ъгъл. Комедия, в която персонажите живеят греховно и го осъзнават. Достигат доста прозрения, а не се трансформират. Още в самото заглавие има сигнал за забавно, атрактивно, само че рисково битие. Възможно ли е жена ми да си има мъж?! Защо се стига до такава натрапчива и "шантава " обстановка? Къде са аргументите? В политическия преход, в сложното оцеляване, в тайните на любовта? Или че няма кой да надникне в моята душа, в стаята на моето детство?!

Но театралната комедия изисква отбягване на мъчителното влияние върху публиката. Тук е провокацията за основателите на добър комедиен театър. Комедията не е смях, а предизвикателство на наслада. Радост от съпричастие сред аудитория и артисти. Съпричастие сред създател, театрални столетия, информация за човешката природа!

Порив за любов към индивида до теб, споделя Мариус.
" Мъжът на жена ми " от Миро Гавран.

Постановка: Мариус Куркински.

Музикално оформление: Мариус Куркински.

Участват: Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов.

Спектакълът ще се играе на 7 декември от 19 часа на сцената на НХК. Билети към този момент се продават на касите на НХК. За повече информация - тел.: 0894/898-098-Маруся Русева-организатор.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР