Долната камара на френския парламент одобри в петък законопроект за

...
Долната камара на френския парламент одобри в петък законопроект за
Коментари Харесай

Задължителна ваксинация и мерки получиха подкрепа във френския парламент

Долната камара на френския парламент утвърди в петък законопроект за нови ограничения за битка с ковид , излиза наяве от уеб страницата на Народното събрание на Франция, оповестява ТАСС.

Законопроектът, създаден незабавно в обстановка на възходящо разпространяване на вид Делта във Франция , планува наложителна имунизация на медицински личен състав, пожарникари и редица военни категории .

Тези, които не са ваксинират в точния момент, могат да бъдат изправени пред уволняване .

Предвижда се също по този начин доста да се разшири потреблението на санитарния пропуск, който би трябвало да съдържа данни за цялостна имунизация или неотдавнашен негативен PCR тест, или документ за имунитет.

Служителите на всички институции, които работят с жители, ще би трябвало да имат подобен документ .
 Над 100 000 стачкуваха против Коронавирус имунизирането във Франция
Над 100 000 стачкуваха против Коронавирус имунизирането във Франция

Не желаят независимост с условия и ограничение на съществени права

Също по този начин ще би трябвало да се показва на всички публични места за отдих и просвета . Санитарните пропуски от сряда към този момент са наложителни за достъп до събития с повече от 50 участници.

Ако законопроектът премине в препоръчаната форма, безплатните PCR проби ще бъдат анулирани и ще бъде въведена наложителна 10-дневна карантина за инфектирани, която ще се рповерява полицията .

Също по този начин, " спешният режим " може да бъде продължен във Франция до 31 декември .

Опозицията съумя да лиши плана единствено от една значима наредба - към този момент не е включено наказване за потребление на подправени санитарни пропуски, при което можеше да се санкционира със затвор до 5 години и санкция от 75 000 евро.

В петък Сенатът стартира да разисква законопроекта , в който партията на френския президент Еманюел Макрон няма болшинство. След това документът ще се върне в долната камара за дефинитивно гласоподаване .

Правителството се надява, че законопроектът, откакто премине през Сената и помирителната комисия, ще бъде признат този уикенд. Новият закон би трябвало да влезе в действие при започване на август .

По време на разискването на законопроекта в страната се организираха няколко демонстрации . Две от тях също се организираха до долната камара. Друга, доста огромна, ще се състои в събота на площад Трокадеро .
 Франция е в 4-та Covid вълна, неимунизираните са 96% от новите случаи
Франция е в 4-та Covid вълна, неимунизираните са 96% от новите случаи

Причина е по-заразният Делта вид, 150% нарастване на инфектираните за седмица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР