Документите показват, че Вашингтон следи отблизо генералният секретар на ООН

...
Документите показват, че Вашингтон следи отблизо генералният секретар на ООН
Коментари Харесай

Още от изтеклите документи: Гутериш бил склонен да се съобрази с руски интереси

Документите демонстрират, че Вашингтон следи от близко генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, като съдържат откровени негови забележки по отношение на войната в Украйна и редица африкански водачи. В един от документите се допуска, че Гутериш толкоз доста е желал да резервира договорката, че е бил подготвен да се съобрази с ползите на Русия, заяви BBC.

" Гутериш акцентира на напъните си да усъвършенства способността на Русия да изнася ", се споделя в документа, " даже в случай че това включва глобени съветски организации или лица ". Според оценката дейностите му през февруари " подкопават по-широките старания да се потърси отговорност от Москва за дейностите ѝ в Украйна ".

Служители на Организация на обединените нации реагираха остро на догатката, че най-високопоставеният посланик в света е " мек " към Москва. Един от високопоставените чиновници съобщи, че Организация на обединените нации е водена от нуждата да смекчи въздействието на войната върху най-бедните в света.

" Това значи да вършим каквото можем, с цел да понижим цената на храните и да подсигуряваме, че торовете са налични за страните, които се нуждаят най-вече от тях. "  

Русия постоянно се е оплаквала, че интернационалната глоба се отразява неподходящо на нейния експорт на зърно и торове, и неведнъж е заплашвала, че ще приключи съдействието по договорката за зърното, в случай че опасенията ѝ не бъдат отстранени. Руското зърно и торове не са обект на интернационалните наказания, само че Русия твърди, че е срещнала компликации при обезпечаването на превоз и застраховка.

Служителите на Организация на обединените нации пазят Гутериш и като споделят, че той доста ясно е изразил несъгласието си с войната на Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР