Документът съдържа данни за изпълнението на включените в стратегията програми

...
Документът съдържа данни за изпълнението на включените в стратегията програми
Коментари Харесай

Близо 100 000 безработни над 50 г. са започнали работа с подкрепата на бюрата по труда в периода 2021-2022 г.

Документът съдържа данни за осъществяването на включените в тактиката стратегии за претовареност на възрастните хора и за възстановяване на ограниченията за здравна предварителна защита. Отчетът обгръща и действия, касаещи стимулирането на ученето през целия живот и доброволчеството, както и ограничения за консолидиране на възрастните в образования за повишение на техните познания, умения и професионална подготовка.

 

Мерките и дейностите, които тактиката инкорпорира, укрепват адаптирането на обществения бранш към процеса на застаряване на популацията и превъзмогването на следствията от него върху действието и финансовата непоклатимост на пенсионната система, както и върху системите на опазването на здравето, общественото подкрепяне, образованието и пазара на труда.

 

Изпълнението на ограниченията води и до генериране на по-добри условия за приобщаване на възрастното население в публичния и икономическия живот.

 

Според данни на европейската статистическа организация Евростат равнището на безработицата в Европейски Съюз през април 2023 година е 6 %.

 

Равнището на безработица в България през април спада до 3,9 % през април от 4 % през март. Това дава отговор на почти 121 000 безработни българи през април по отношение на 123 000 през март. През април 2022 година безработни в България са към 148 000 души, което съставлява 4,5 на 100 от трудоспособното население.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР