Документално дейността е описвана като балонна дилатация, без да има

...
Документално дейността е описвана като балонна дилатация, без да има
Коментари Харесай

С крокодилски сълзи и лъжи ни залива позиция на шефовете на „Прав...

Документално активността е описвана като балонна дилатация, без да има съответна индикация за това, без да има осъществена ангиография, без потребление на перкутанен достъп, без потребление на лидер, без да се съблюдават условията на клиничната пътека, без да се съблюдават правилата на добра здравна процедура.

Извършена е инспекция от Здравната каса, която удостоверява изнесените данни и обстоятелства в сигнала и глоби болничното заведение да върне непозволено източени от касата над 300 000 лв.. През това време управлението на болничното заведение в  лицето на шефа доктор Христо Стоянов стартира репресивни дейности против доктор Хазърбасанов и не подхваща безусловно нищо по отношение на шефа на Отделението по съдова хирургия доктор Асен Тодоров, кщъдето са „ практикували “ заблуждаващите Здравната каса и пациентите схеми.

 

И ето, че управлението най-накрая е насила да разгласи своята позиция по следващия скандал с известната като „ държавна “ болница.

 

Ето цялата позиция:

 

Във връзка с проявения медиен интерес към отвореното писмо от медицински чиновници в Клиниката по кардиология към болница Лозенец, както и обществени изяви на доцент доктор Хазърбасанов, заявяваме следното:

 

През последните три години положихме доста старания да възвърнем доверието на пациентите. Изградихме екип от доста и уважавани експерти, и държим на положителната връзка и колегиалност. Успяхме да притеглим редица млади лекари, в чието бъдеще имаме вяра.

Твърденията, че доцент Хазърбасанов ще бъде отхвърлен от служба са несъстоятелни. Обвързването на сходна теза с от дълго време подаден сигнал, е голословно.

Към сегашния миг доцент доктор Добри Хазърбасанов е шеф на Отделението по кардиология.

Клиниката по кардиология е извънредно натоварено звено, с непрестанен 24-часов режим на активност. Именно това постанова и непрестанно и правилно управление на този значим бранш в тази виновна към пациентите активност.

Във връзка с отпуск по болест на доцент доктор Хазърбасанов, за обезпечаване на естественото действие на структурата, тя ще бъде ръководена по заменяне от краткотрайно изпълняващ длъжността - проф. доктор Николай Димитров.

Още през октомври 2023 година в лечебното заведение бе осъществена инспекция от НЗОК. Проверяващите направиха цялостен одит на здравната документи. Свързаха се с всеки един от пациентите, лекувани по съответната клинична пътека. Не са налице отклонения и нарушавания в здравната активност. Действително е установен пропуск - напълно бюрократичен -  налице е ненапълно отразяване на данни не при лекуването, а при изписване на пациентите /при дехоспитализация/.

Към този миг актът на НЗОК не е влезнал в действие. Положената здравна помощ е навременна, качествена и задоволителна и точно по тази причина актът на НЗОК предстои на правосъден надзор.

В случай на нарушавания, подаването на сигнал не е укоримо държание, в противен случай, насърчаваме спазването на настоящите закони и морални правила.

На 29.01.2024 година лечебното заведение и всички лежащи пациенти, бяхме изправени пред казус - 11 медицински чиновници от  Клиниката по кардиология не се явиха на работа.

Въпреки форсмажорната обстановка, в името на пациентите и тяхното здраве, управлението сътвори всички условия клиниката да действа вярно и пациентите да получават навременна и качествена здравна грижа.

Изразяваме своето страдание пред всички сътрудници и цялата българска общност за следващите лъжи, с които се пробват да опетнят положителното име и престижа на болничното заведение.

Изказваме признателност на целия медицинския личен състав, който и сега се грижи безрезервно за пациентите в лечебното заведение.

 

Ценим Вашия труд и Ви благодарим!

 

Всеки ред от тази позиция е погрешен и манипулативен.

 

Ръководството признава, че са установени нередностите, за които алармира доцент Хазърбасанов, само че се пробва подло да трансферира виновността на него.

 

Ръководството не загатва даже името на шефа на Отделението по съдова хирургия, където са се разигрравали съмнителните дейности.

 

Ръководството не споделя и дума за това, че доцент Хазърбасанов през лятото на 2023 година два пъти предизвестява управата, че се правят неправилни неща, които би трябвало да бъдат спряни. Чак по-късно написа сигнала си до съответните институции.

 

Ръководството плаче с крокодилски сълзи в опит да убеди обществото, че прави всичко допустимо най-натоварената и доходоносна клиника в болничното заведение би трябвало да се управлява непрекъснато и по тази причина е назначен външен доктор за началник на мястото на доктор Хазърбасанов. Става дума за 5 дни болнични! Досега управлението на клиниката се е поемало от заместници на титуляра, които са в час и знаят защо става дума. Външен човек е непознато тяло и назначението е цялостен парадокс!

 

На 29 ануари болничното заведение била изправена пред спешна обстановка, тъй като 11 чиновници от Клиниката по кардиология не се явили на работа. Ситуацията обаче е спешна поради некадърните и репресивни дейности на управлението, което се пробва по всевъзможен метод да прикрие следващия скандал. По същите проблеми подобен избухна и преди две години, когато журналистката Миролюба Бенатова разкри нелицеприятни дейности на чиновници в УМБАЛ „ Лозенец “.

 

За сведение на жителите, а също и на „ разтревоженото “ шефско тяло, прец цялата 2023 година в България са осъществени към 300 слагания на артериална клапа на сърцето без операционно отваряне на гръдния панер. 78 от тях са осъществени в Клиниката по кардиология на УМБАЛ „ Лозенец “.

 

Пак за сведение на пациентите и „ разплаканото “ управление доцент Хазърбасанов е един от шестимата медици в България, които правят тази комплицирана и съвременна процедура.

Шефовете не споделят също, че злоупотребените над 300 000 лв. не са просто от Здравната каса, а са пари на данъкоплатците, на всеки от българските жители.

 

Д-р Христо Стоянов и заместниците му не загатват дали ще прекратят корупционните практики или ще продължат да ги толерират, както до момента. Защото досега те ги толерират намерено и за това има очевидци.

 

В позицията на управлението липсва също и това, че шефовете в болничното заведение намерено парадират с това, че са покровителствани от Президентството, тъй като са назначени по времето на едно от служебните държавни управления на президента Радев, с министър председател Гълъб Донев.

 

И изобщо, по този начин ли ще продължи УМБАЛ „ Лозенец “ да бъде извор на кавги и надълбоко смущаващи практики? Само това ли може това управление?

 

Не позиция на почтени хора и медици, а безочливо опрощение за корупцията и набеждаване на сътрудници, които желаят да работят професионално, само че и морално. И които изкарват огромна част от финансите на болничното заведение.

 

Това управление умира от боязън. Защото членовете му знаят, че доктор Хазърбасанов и доста от сътрудниците му са уважавани експерти и ще бъдат поканенени да работят на всички места, само че шефовете-чиновници трубно ще се осъществят на пазара... Само че в Клиниката по кардиология към този момент работи уталожен екип, потвърдил своя висок професионализъм. Защо тези ръководители се пробват за затрият нещо основано с толкоз труд и познания, за какво се лишават от " златната " си кокошка? Изумително, само че типично за номенклатурата.

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР