Документалният филм на БНТ Аз, ти и приятели“ е отличен

...
Документалният филм на БНТ Аз, ти и приятели“ е отличен
Коментари Харесай

Филм на БНТ с награда от Международния фестивал на червенокръстките филми

Документалният филм на Българска национална телевизия „ Аз, ти и другари “ е отличен на влиятелния Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми, чието 17-о издание се организира във Варна. Лентата получи премията на ръководителя на Българския Червен кръст и е единствената наградена българска продукция в категорията „ Филми на Червения кръст и Червения полумесец “. Автор на кино лентата е Цветелина Атанасова, режисьор Борислава Димова.




федерация на Червения кръст и Червения полумесец. Фестивалът се организира под патронажа на госпожа Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България.Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец. Фестивалът се организира под патронажа на госпожа Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България.

федерация на Червения кръст и Червения полумесец. Фестивалът се организира под патронажа на госпожа Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България.

федерация на Червения кръст и Червения полумесец. Фестивалът се организира под патронажа на госпожа Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България.

Филмът бе селектиран от комисия с ръководител проф. доктор Темелко Темелков за присъединяване в спортната стратегия на фестивала измежду рекордните 1890 кино лентата от 107 страни.

„ Аз, ти и другари “ (2017) е филм, отдаден на групата за избавяне с кучета към Планинската избавителна работа. Той е занимателен роман от първо лице на водачите на кучета и съжителството им с техните четириноги сътрудници. Лентата документира моменти от работата на три оперативни двойки лидер - куче. Показват се любопитни детайлности от страстите, дългото и поредно образование на кучетата и водачите, с цел да се построи връзка сред тях, която ги прави незаместим екип, подготвен да оказва помощ при разнообразни бедствия, повреди и произшествия. Филмът разкрива още какво стимулира планинските спасители и инструктори да се отдадат на виновната работа да избавят човешки животи.

„ Планинските спасители множеството сме доброволци. Това е чувство, което не се разказва. Просто ставаш и тръгваш, не се замисляш. Взимаш каквото е належащо и отиваш да окажеш помощ на някого. Това е чувство “, споделя планинският избавител Екатерина Ковачева във кино лентата.

Телевизионният роман е дело на умелата операторска работа на Анна Андреева и Атанас Атанасов и е инсталиран от Диана Григорова. Филмът е показана за първи път в рубриката „ В кадър “ по БНТ1.

„ Аз, ти и другари “ бе прожектиран два пъти в програмата на интернационалния конгрес, чийто живописен шеф е проф. д.н. Божидар Манов.

В богатата съпътстваща стратегия бяха показани още три продукции на Българската национална телевизия: „ Елеонора – забравената кралица “ с създател Елиана Димитрова, „ Двамата Габровски “ на Екатерина Генова и „ Прохождането “ по сюжет на Зоя Черешарова.

Основна тематика на 17-ото издание бе „ Агресия –Хуманност – Кино “. Международният фестивал на червенокръстките и здравни филми е най-авторитетният конгрес в региона с над 50-годишна история. Организатори са Българският Червен кръст и Медицински университет – Варна, с поддръжката на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец. Фестивалът се организира под патронажа на госпожа Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България.
Филмът „ Аз, ти и другари “ на Цветелина Атанасова можете да гледате ТУК
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР