Документалният филм Моралът е доброто за покойния юрист Кристиан Таков

...
Документалният филм Моралът е доброто за покойния юрист Кристиан Таков
Коментари Харесай

Документалният филм Моралът е доброто за Кристиан Таков тръгва по HBO от есента

Документалният филм " Моралът е положителното " за починалия правист Кристиан Таков ще бъде наличен в платформата на НВО от септември. Това оповестява " Дневник ", като се базира на информация от екипа на кино лентата.

" Моралът на положителното " приближава фена до житейския път на Таков - учител по гражданско право в Юридическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ", като откроява личността му на фона на историческите събития от последните десетилетия в България.

Премиерата на кино лентата беше през ноември 2022 година, а след това беше показан в редица обитаеми места в страната, както и в чужбина. Скоро той ще може да бъде гледан и в стрийминг платформата.

Режисьор и сценарист на плана е Веселин Диманов. Той демонстрира света на известния държавник посредством архивни фрагменти и документи, огромна част от които не са били оповестени до момента.

Те се редуват с изявленията със фамилията му, другари, сътрудници и съидейници, определящи Кристиан Таков като " един от най-светлите герои на българския преход ", " коренен, само че прав ", " олицетворение на желанието нацяло едно потомство да види света в България по-справедлив ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР