Документален филм на BBC за британското кралско семейство бе публикуван

...
Документален филм на BBC за британското кралско семейство бе публикуван
Коментари Харесай

Спрян филм на Би Би Си за кралското семейство изтече в YouTube

Документален филм на BBC за английското кралско семейство бе оповестен от неидентифицирани хора в YouTube. 110-минутният филм на Ричард Кавстън „ Кралското семейство “ излиза през 1969 година. Само във Англия е гледан ат 30 милиона души. Той остава една от най-гледаните телевизионни стратегии в страната, отбелязва CNN. Сега, по оценки на Би Би Си, са го видели още 350 милиона души.

 През 1972 година обаче филмът е прибран в архивите на корпорацията и публиката повече не го вижда. Смята се, че това е направено по искане на Бъкингамския дворец (в новините на Би Би Си се споменава за „ кралска предписание “, само че публицистите не изясняват за какъв документ става въпрос). Предполаемата причина за тази стъпка е недоволството на кралица Елизабет II от факта, че филмът демонстрира прекомерно интимни страни от живота на нейното семейство.

Малко откакто филмът още веднъж стана достъпен в YouTube на 28 януари 2021 година, администрацията на видеоплатформата го отстрани като нарушаващ авторски права. Говорител на Би Би Си не отхвърли, че корпорацията е подала тъжба за нарушаване.

Според The ​​Times, филмът съдържа сцена, в която кралицата назовава американския дипломат във Англия „ горила “. „ Понякога е доста мъчно човек да остане индиферентен “, сподели тя по време на фамилен обяд.  „ Министърът на вътрешните работи ми сподели, че идва горила. Казах: знаете ли, това е странна забележки, доста неприятна за който и до е.  Застанах в средата на стаята, дадох сигнал, вратите се отвориха... и имаше горила!  … Той имаше късо тяло, дълги ръце…  "

В друга сцена кралицата купува на младия принц Едуард сладолед и по-късно отбелязва: " Това непоносимо лепкаво вещество ще бъде в колата, нали? "

Освен това филмът съдържа фрагменти, запечатали бъркотията на работното бюро на кралицата. Както и сцена от почивка със фамилията ѝ на кралската яхта - в раирана тениска, панталон и нещо като червени маратонки на краката й, написа Daily Mail. Във кино лентата си Ричард Кавстън сподели и сервизните помещения на двореца, където външни лица не се позволяват - пералня, стаи за личния състав, винарска маза и така нататък

Междувременно от ден на ден копия от филма започнаха да се появяват в YouTube (обаче не е известно дали това в действителност са пълни авторски версии). По-рано източник от Бъкингамския замък сподели пред The ​​Times, че филмът " не би трябвало да бъде " в YouTube.  „ И в случай че се появи, чакаме да бъде отстранен “, добави той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР