Докторант от университета на Бат, Великобритания, е изобретил умна, мека

...
Докторант от университета на Бат, Великобритания, е изобретил умна, мека
Коментари Харесай

Да държиш дъха в ръцете си: Умна топка помага за намаляване на тревожността

Докторант от университета на Бат, Англия, е изобретил интелигентна, мека топка, която " въплъщава " дишането и способства за доста понижаване на тревогата , оповестява уеб сайтът на образователното заведение.

Топката, която се свива и уголемява в синхрон с вдишванията и издишванията на индивида , дава осезаема визия за дишането му, помагайки му да се концентрира и да контролира страстите си .

This Shape-Shifting Ball Can Reduce Anxiety by 75%, Experiment Shows
— ScienceAlert (@ScienceAlert)
По думите на изобретателя й Алекс Фаръл, придавайки на дъха физическа форма, топката покачва самосъзнанието и ангажираността , което е обвързвано с позитивни резултати за психологичното здраве. 

Специалистите припомнят, че дихателните извършения оказват помощ за облекчение на тревогата . Повечето хора обаче се затрудняват да се концентрират върху тях. Веднъж откъснати от процеса, те още веднъж могат да се отдадат на тревожни мисли и да станат по-невъзприемчиви към интервенции, които изискват централизация.

" Надявам се, че това устройство ще бъде част от решението за доста хора с проблеми, свързани с психологичното им здраве ", споделя Алекс Фаръл. 

Изследване, направено под неговото управление, е открило доста усъвършенстване на способността на хората да се концентрират върху дишането си, когато употребяват изменящата формата си топка . С нейна помощ изследваните лица са могли да се съсредоточат по-внимателно върху аудиозаписи от приложение за медитация.

Резултатите демонстрират, че измежду участниците, които са употребявали топката, безпокойството е намаляло приблизително със 75 % и е регистрирано нарастване с 56 % на отбраната против тревожни мисли. За съпоставяне - при изследваните лица, които са разчитали единствено на аудиозаписите, е регистрирано понижаване на тревогата единствено с 31 %. 

Когато човек държи топката, дъхът му се трансформира във физическо нещо сред ръцете му. Така той може по-добре да усети и " види " въздушния поток, до момента в който тя се уголемява и свива, и по-успешно да контролира страстите си , изяснява Фаръл.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР