Доктор от „Пирогов“ съди болницата и директора за заповед, с

...
Доктор от „Пирогов“ съди болницата и директора за заповед, с
Коментари Харесай

Доктор съди „Пирогов“ заради заповед за обиск

Доктор от „ Пирогов “ съди болничното заведение и шефа за заповед, с която целият личен състав е „ джобен “ месеци наред. Както Скенер.нюз към този момент писа, през лятото на предходната година проф. Асен Балтов разпореди на охранителните компании да ровят в чантите на сестрите и колите на докторите. Така след края на всяка промяна, личният състав е претърсван преди да напусне незабавния институт. Не е ясно какво тъкмо е търсил Балтов и дали го е намерил в багажа на подчинените си.

Един от лекарите обаче се осмелява да се опълчи на заповедта. При следващия случай, в който колата му е главно обискирана от представител на частна компания за защита, той упорства да получи документ. В него се споделя, че нареждането е на шефа проф. Асен Балтов и началника на сигурността Пламен Ангелов, а при обиска не е намерено нищо в автомобила на медика.

Докторът се съветва с юрист и се оказва, че тарашът в персоналния багаж на личния състав е противозаконен, защото се прави от частни охранители. Според нормативната уредба, единствено органите на реда могат да правят претършуване. Затова медикът завежда дело за нарушение на гражданските му права.

Заповедта за обиск на чантите и колите към този момент е анулирана, само че в случай че съдът постанови, че шефът на „ Пирогов “ е работил непозволено, го грози санкция. Припомняме, той към този момент беше наказан да анулира друга своя заповед, с която санкционира доктор без никакво съображение.

Любопитен факт е, че до момента в който охранителите, представители на цели три компании и общо 27 на брой, са претърсвали чантите на личния състав, въпреки всичко в болничното заведение е открита липса. Малко след ремонта на детската травматология, безследно е изчезнала цяла хирургична маса. Стойността на нова такава е към 100 хиляди лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР