Доктор Лорън Кордейн смята, че хората в днешно време сме

...
Доктор Лорън Кордейн смята, че хората в днешно време сме
Коментари Харесай

Палео Диета - какво всъщност представлява?

Доктор Лорън Кордейн счита, че хората в днешно време сме генетично пригодени да консумираме това, което са похапвали и нашите предшественици.

Той написва книга за това, в която е присъединил и така наречен Диета на палеолита или палео диета. Този нов и доста настоящ метод на хранене, даже измежду звездите, се причислява към протеиновите диети. Разликата е в това, че можете да похапвате безкрайно количество зеленчуци и плодове.

Основната концепция на доктор Кордейн е да се върнем към античните времена, което значи, че преминавайки на този режим, би трябвало да се откажем от модифицираните храни и полуготовите гозби от супермаркетите.

Твърди се, че тази Палео диетата ще ви помогне бързо да се отървете от мазнините и по едно и също време с това да не губите силата си, също така ще можете да спите по-добре и ще започнете да се чувствате по-добре.

 Здравословно Хранене с палео диета

Не могат да се употребяват:

- Зърнени храни;

- Млечни продукти;

- Бобови растения;

- Захар;

- Олио, масло, маргарин, може единствено зехтин;

- Картофи;

- Кореноплодни зеленчуци;

- Сушени плодове;

- Фъстъци;

- Сладка или конфитюри;

- Алкохол;

- Храни, съдържащи глутен

Позволени за консумация са всевъзможен тип морски блага и риба, както и доста типове месо – пилешко, пуешко, патешко, гъше. От по-тежките меса се позволяват свинско, агнешко, овче, дивеч. Могат да се похапват и заешко и телешко. От месото е хубаво по-рядко да прибягвате до агнешко или свинско.

 Палео Диета

Интересно е също, че яйцата са освен позволени в палео диетата, а в количествата им няма никакво ограничаване. При мазнините като се изключи изброените нагоре, могат да се употребяват всевъзможни масла (кокосово, от авокадо), в това число и мехлем.

Относно подправките, могат да се употребяват всички типове в палео диетата, стига да не са миксове, защото наличието им постоянно е неразбираемо и в тях могат да се съдържат непозволени артикули. Плодовете и зеленчуците са съвсем напълно разрешени.

При палео диетата се позволяват по-големи порции, защото главното наличие на храненията са месо и зеленчуци. Този режим отлично се съчетава с физически извършения. Консумация на плодове, зеленчуци, месо, морски артикули и ядки, дават всичко належащо на организма.

През първия стадий от хранителния режим три от храненията ви би трябвало да са отворени, т.е. можете да си похапвате какво желаете. Хубаво е да не се отпускате – в случай че ви се прияде сладолед, хапнете 100 година Това първо равнище е с дълготрайност две седмици.

През второто равнище можете да имате отворени единствено два дни за седмицата. И това равнище е две седмици. Ако сте постигнали мечтаните резултати, продължавате към идващия стадий – трето равнище. Тук отвореното хранене е един път за седем дни.

Имате три съществени хранения, като можете да си позволявате междинни закуски – пресни плодове, зеленчуци, ядки, несолено слънчогледови семки и други Могат да се употребяват билков чай и безкофеиново кафе.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР