Доклади: Главният треньор на USWNT Влатко Андоновски подаде оставка след елиминирането на Световната купа за жени

...
Главният треньор на женския национален отбор по футбол на САЩ
Коментари Харесай

Главният треньор на женския национален отбор по футбол на САЩ Влатко Андоновски подаде оставка от поста си, след като САЩ отпаднаха преждевременно от Световното първенство за жени, съобщиха неназовани източници пред ESPN и The Athletic.

Очаква се новината да бъде обявена в четвъртък, според докладите. CNN се обърна към US Soccer за коментар.

 МЕЛБЪРН, АВСТРАЛИЯ – 06 АВГУСТ: Алекс Морган от САЩ е видяна да плаче, докато реагира на отпадането на нейния отбор от турнира след загуба с дузпи по време на FIFA Световното първенство за жени Австралия и Нова Зеландия 2023, осминафинален мач между Швеция и САЩ на правоъгълния стадион в Мелбърн на 06 август 2023 г. в Мелбърн / Наарм, Австралия. (Снимка от Алекс Пантлинг - FIFA/FIFA чрез Getty Images) МЕЛБЪРН, АВСТРАЛИЯ – 06 АВГУСТ: Алекс Морган от САЩ е видяна да плаче, докато реагира на отпадането на нейния отбор от турнира след загуба с дузпи по време на FIFA Световното първенство за жени Австралия и Нова Зеландия 2023, осминафинален мач между Швеция и САЩ на правоъгълния стадион в Мелбърн на 06 август 2023 г. в Мелбърн / Наарм, Австралия. (Снимка от Алекс Пантлинг - FIFA/FIFA чрез Getty Images) Alex Pangling/FIFA/Getty Images

САЩ загубиха от Швеция при изпълнение на дузпи на осминафиналите по-рано този месец. Четирикратните носителки на Световната купа за жени не успяха да стигнат поне до полуфиналите на турнира за първи път в историята му, слагайки край на мечтата за исторически трибой.

46-годишният треньор каза след мача: „Показахме всичко, което можахме, за да спечелим мача и, за съжаление, понякога футболът може да бъде жесток.“

Андоновски беше обявен за деветия треньор на отбора през октомври 2019 г. и постави рекорда на USWNT за най-добър старт в историята, след като спечели първите си 11 мача начело. Той ръководи отбора по време на бягането им до бронзов медал на Олимпийските игри в Токио.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР