Докладчикът за Европейски съюз - Русия, евродепутатът Сандра Калниете, призова

...
Докладчикът за Европейски съюз - Русия, евродепутатът Сандра Калниете, призова
Коментари Харесай

Евродепутат иска спиране на Северен поток 2 и общоевропейски закон Магнитски

Докладчикът за Европейски съюз - Русия, евродепутатът Сандра Калниете, прикани за прекъсване на плана „ Северен поток 2 “ и за въвеждане на общоевропейски закон „ Магнитски “.

Калниете изиска още противопоставяния против Русия и ходовете ѝ в Азовско море, против експанзията по отношение на Украйна и подправените вести, които популяризира в Общността. „ Да се приключи остарялото съглашение за партньорство и съдействие сред Европейски Съюз и Русия, което по този начин или другояче е сторено. Европейски Съюз би трябвало да е подготвен да вкара нови наказания, в това число и против съответни хора “, сподели тя в четвъртък в Комисията по външни работи на Европейския парламент в Брюксел, съобщи БНР.

„ Общността би трябвало да вкара и европейски акт „ Магнитски “, като по този начин наложи възбрана за издаване на визи за Европейски Съюз и замрази активите на хора, съществено забъркани в нарушение на човешките права “, продължи евродепутатката.

„ Проектът „ Северен поток 2 “ да бъде спрян, защото не е в синхрон с енергийната политика на общността и нейната външнополитическа тактика. Страните-членки би трябвало да прекратят програмата си „ Златна виза “, сподели още Сандра Калниете.

„ Северен поток 2 “ е план за газопровод за доставка на съветски газ по дъното на Балтийско море до Германия. Той ще удвои потенциала на сегашните тръби, който е 55 милиарда куб. м. годишно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР