Доклад на японския изследователски институт Riken повдига тревожни въпроси за

...
Доклад на японския изследователски институт Riken повдига тревожни въпроси за
Коментари Харесай

Нова заплаха е налегнала човечеството - масово получават инфаркти прекаралите COVID-19

Доклад на японския проучвателен институт Riken повдига тревожни въпроси за допустима пандемия от сърдечна непълнота, породена от резултатите на коронавирусната зараза, написа Daily Star.

Здравните специалисти се тревожат, че към света се насочва нова опасност: пандемия от сърдечна непълнота, която може да бъде породена от ковид. Японският проучвателен институт Riken предизвестява, че ACE2 рецепторите, към които се прикрепя вирусът в човешките кафези, са необятно публикувани в сърдечната тъкан. Много оживели от COVID-19 страдат от понижена сърдечна функционалност, което може да докара до съществени затруднения в бъдеще, в това число инфаркти.

Според отчета пандемията от COVID-19 може коренно да промени пейзажа на болестта, защото броят на хората, изложени на риск от сърдечна непълнота заради персистираща зараза SARS-CoV-2, нараства експоненциално. Въпреки неналичието на безапелационни клинични доказателства, откривателите акцентират значимостта на проучването на опцията за персистираща сърдечна зараза и евентуалния риск от градация до сърдечна непълнота.

Ситуацията се усложнява от появяването на нов вариант на вируса, обозначен JN.1, който съгласно специалисти ще усили вероятността от сърдечни проблеми при инфектираните.

Ръководителят на проучването на Riken Хидетоши Масумото предизвестява: „ Някои хора, инфектирани с ковид, може да имат непрекъснати вирусни инфекции в сърцата си. Системите за тестване и лекуване би трябвало да бъдат усъвършенствани, с цел да се приготвят за допустима пандемия от сърдечна непълнота.

Експертите приканват за зоркост и създаване на ограничения за попречване и лекуване на сърдечни затруднения при оживели от ковид./Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР