Доклад на ООН сочи, че на 15 ноември тази годината

...
Доклад на ООН сочи, че на 15 ноември тази годината
Коментари Харесай

ООН: През ноември населението на света ще достигне 8 млрд. души

Доклад на Организация на обединените нации сочи, че на 15 ноември тази годината международното население ще доближи 8 милиарда. Нещо повече - още през 2023 година Индия  ще задмине Китай и ще се трансформира в най-многолюдна страна, съобщи Агенция Франс Прес.

Според генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш този крайъгълен камък по повод на бройката на нашето население ни напомня, че всички ние споделяме отговорността за грижата за нашата планета. Това е добър миг да осъзнаем също по този начин, " че към момента не реализираме уговорките си един към различен ".

Очаква се Земята да бъде населявана от 8,5 милиарда души през 2030, а през 2050 година – от 9,7 милиарда Пикът от към 10,4 милиарда ще бъде към 2080-те година, като това ниво ще се резервира до към 2100 година

На фона на внезапния чист спад на раждаемостта, установен в няколко разрастващи се страни, растежът на популацията на планетата през идващите десетилетия ще бъде съсредоточен в осем страни - Демократична Република Конго, Египет, Етиопия, Индия, Нигерия, Пакистан, Филипините и Танзания, отбелязва отчетът.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР