Доказано е, че пробите не се взимат правилно. В дихателния

...
Доказано е, че пробите не се взимат правилно. В дихателния
Коментари Харесай

Проф. Иван Чалъков: Около 40% от пробите за коронавируса са компрометирани

„ Доказано е, че пробите не се взимат вярно. В дихателния епител има ресни и там се намира вирусът. Тампонът през носа не е елементарна работа. Там би трябвало доста деликатно да се работи. Не би трябвало да се взема с памучен тампон. Когато материалът се взема от място, където няма дихателен епител, не вършиме нищо. Това прави към 40% от пробите компрометирани “.
Това сподели пред БНР проф. Иван Чалъков, бележит експерт по „ уши, нос, гърло “, някогашен началник на клиниката по УНГ в болница „ Царица Йоанна-ИСУЛ “.

„ Кой може да ревизира броя на оповестените инфектирани от ковид?... Срещу всички, които сме на друго мнение, се изправи една вирусологична полицейска бухалка. Тази бухалка я държат служители, хора, които нямат нищо общо с казуса. Този мач го играем всяка година. 47 години и 23 дни ми е работното време непрестанно до момента “, уточни той.

По думите му „ става дума за вирус на грипа, разликата е, че е нов вариант и желае по-дълго време за основаване на групов имунитет “.

„ Всеки ден се оповестява брой на оздравели. Това е оксиморон. Не могат да бъдат оздравели, откакто не са били заболели. С изключение на няколкото души, същински заболели. В момента имаме към 30 души в реанимационните отделения. Не се споделя с какви съпътстващи болести са тези заболели. Те от какво умират? “.

„ След две-три години този вирус ще влезе в елементарната противогрипна ваксина... През 2009-2012 година в света не бяха инфектирани 80 млн. души, както е в този момент, а 2,5 милиарда души. Тогава никой нищо не сподели “, счита професорът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР