Доказаният лидер и иноватор в небанковия финансов сектор предприе поредна

...
Доказаният лидер и иноватор в небанковия финансов сектор предприе поредна
Коментари Харесай

Сокол Янков, изпълнителен директор на Credissimo: Навлизаме в нов етап от развитието си

Доказаният водач и иноватор в небанковия финансов бранш предприе поредна стъпка в развиването си като започва стратегическо партньорство с основаната в Япония платформа за вложения Crowd Credit. Credissimo ще даде опция на японските си сътрудници да бъдат част от бъдещите планове на компанията посредством даване на дълготрайно вложение в размер на 10 милиона EUR.

Платформата запълва нишата сред световния кредитен пазар и японските ритейл вложители посредством даване на дългов капитал на световно равнище за голям брой разнообразни браншове, в това число кредитни платформи, небанкови финансови институции, микрофинансови институции. Crowd Credit е връзката сред страни с стеснен финансов достъп и вложителите в страна с малко благоприятни условия за вложения като Япония. Към май 2021 година компанията е набрала над 332 милиона USD от към 50 000 регистрирани вложителя.

“През миналите няколко години търсехме сътрудници, които да споделят нашите цели и визия за основаване на софтуерни артикули, удовлетворяващи високите условия на нашите клиенти. Изключително щастливи сме, че открихме приближен сътрудник в лицето на Crowd Credit ”, показа Сокол Янков, съосновател и изпълнителен шеф на Credissimo.

В 15-годишната си история на сполучливо и стабилно развиване компанията е отпуснала над 230 милиона EUR заеми на самостоятелни клиенти, като в това време реализира резистентен напредък на портфолиото от над 20% годишно.

Като една от най-динамично разрастващите се финансово-технологични структури, Credissimo непрекъснато предлага новаторски решения на клиентите си. Оперираща напълно онлайн, компанията ползва бизнес модел за даване на, при който не е належащо развиването на физическа мрежа от офиси. Благодарение на вътрешно създадена CRM платформа, Credissimo съумява да автоматизира и усъвършенства всеки от процесите за своите клиенти. Компанията обезпечава 24/7 достъп до потребителската си платформа, самостоятелен съпорт център чрез чатботове, които разпознават и владеят естествена човешка тирада, както и новаторски софтуерни решения за мигновено издаване на кредитно мнение, основани на machine learning логаритми.

През 2020 година Credissimo внедри и напълно нова за българския пазар услуга – мигновено асимилиране на онлайн заем непосредствено по банкова карта, без значение кой е издателят на картата.

„ Винаги се стремим клиентите ни да се усещат в действителност специфични и изцяло задоволени от услугата, която получават. Постоянно възходящият брой постоянни и лоялни клиенти, които ни гласоподават доверие, са сигурен знак за нас, че сме на прав път в развиването си “, отбелязва Сокол Янков.„ Следващата ни стъпка е в допълнение да разтеглим и диверсифицираме портфолиото си с допълнение на нови артикули. Затова и партньорството ни с Crowd Credit е толкоз значимо за стратегическото ни развиване. Японската платформа ще ни даде опция да продължим с нововъведенията и растежа си, предоставяйки налични решения за финансиране на още по-широк кръг от клиенти “, обобщава той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР