Докато Волен Сидеров умело се възползва от достиженията на демокрация,

...
Докато Волен Сидеров умело се възползва от достиженията на демокрация,
Коментари Харесай

АЕЖ: Отговорността за Сидеров е на политиците, които го използват


Докато Волен Сидеров ловко се възползва от достиженията на народна власт, с цел да я саботира, отговорност би трябвало да бъде търсена от личностите, които го употребяват или са го употребявали, с цел да реализиран свои политически и професионални цели, декларира Асоциацията на европейските публицисти – България във връзка скандалното държание на водача на " Атака " Волен Сидеров в ефира на Българска национална телевизия.

Ръководството на държавната телевизия отпред с шефа ѝ Емил Кошлуков изиска от ЦИК и медийния регулатор (СЕМ) изключването на " Атака " от съглашението за предизборни участия в Българска национална телевизия. Кошлуков даже разпореди Сидеров повече да не бъде канен в Българска национална телевизия, до момента в който не сервира опрощение. Лидерът на " Атака " обаче се разгласи жертва на цензура, задето му бе спрян микрофона по време на предаването " Референдум " във вторник вечерта и се закани да съди Българска национална телевизия.

Съвет за електронни медии разгласи в позиция, че той " наруши жестоко разпоредбите за осъществяване на политическия спор в студиото на Българска национална телевизия ". Най-вероятно същото ще установи и ЦИК, само че това няма да промени нищо, защото Законът за радио телевизия дава право на парламентарните партии да вземат участие в предизборните излъчвания на публичните медии Българска национална телевизия и БНР. Това значи, че в случай че те спрат да канят Сидеров, както се закани Кошлуков, към този момент са в нарушаване на закона и ще им бъдат наложени санкции.

Ето за какво Асоциацията на европейските публицисти адресира отговорността към личностите, с помощта на които Сидеров може безнаказано да гази разпоредбите.

АЕЖ показва взаимност с екипа на предаването " Референдум " и публицистите от Българска национална телевизия и поздравява водещата Добрина Чешмеджиева за достойното държание в сложна обстановка и Съвета за електронни медии за бързата реакция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР