Докато в много европейски страни се наблюдава ръст на заразените

...
Докато в много европейски страни се наблюдава ръст на заразените
Коментари Харесай

Невероятно: В Швеция заразените с К-19 все по-малко

Докато в доста европейски страни се следи растеж на инфектираните с новия ковид (COVID-19), Стокхолм, епицентърът на болестта в Швеция, отбелязва непрестанен спад и записва минимум случаи от началото на март през предходната седмица, оповестиха управляващите, представени от международните вести.

В шведската столица 250 от 14 000 души, тествани през предходната седмица, са били инфектирани с вируса, като това съставлява 1,8 % от тестваните.

Пер Фолин, началник на отдел в Стокхолм за надзор и предварителна защита на заразните заболявания, посочи, че това е "най-ниското равнище от доста дълго време ".

"Не можем фактически да съпоставяме в този момент и преди ", защото всеобщо тестване не стартира в Швеция до юни, "но може да се каже от седмица 10 или 11 насам, може би даже по-рано ", посочи Фолин.

Преди юни Стокхолм тестваше единствено съществени случаи, постъпили в болница.

Понастоящем броят на пациентите с COVID-19 на лекуване в интензивно поделение е невисок, като към 31 август шест пациенти са били в лечебните заведения в Стокхолм, спрямо 225 души в края на април.

"Причината, заради която в този момент имаме релативно ниска предаваемост на болестта, се дължи значително на обстоятелството, че толкоз доста поданици на Стокхолм следват рекомендациите да стоят у дома, когато сте заболели, да си миете ръцете и да спазвате отдалеченост ", означи още Фолин.

По-рано тази година Швеция концентрира вниманието на света с отхвърли си да наложи карантина, като вместо това настояваше за обществено разграничаване и хигиенични рекомендации.

Властите в страната също по този начин отхвърлиха да предлагат потреблението на маски за лице, само че споделиха, че потреблението им може да бъде предложено в бъдеще.

До момента Швеция е на осмо място в света с 577 жертви на 1 млн. поданици, основно поради неспособността си да отбрани възрастните хора в старческите домове в ранните стадии на пандемията.

Ала данните на Швеция от известно време сочат в вярната посока.

Ежедневният брой на умрелите в страната доближи пика си през април и в този момент понижава до няколко умряли дневно, до момента в който броят на инфектираните непрестанно понижава от началото на юни, а коефициентът на репрудуктивност на вируса значително се задържа под 1 от началото на юли.

Здравните управляващи обявиха, че не чакат огромно възобновление на вируса да се случи още веднъж в Швеция, където учебните заведения бяха отворени още веднъж в средата на август.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР