Докато управляващата коалиция в Германия плава от буря в буря,

...
Докато управляващата коалиция в Германия плава от буря в буря,
Коментари Харесай

Politico: Ахой капитане! Топ 5 на политическите превръзки за очи в историята

Докато ръководещата коалиция в Германия плава от стихия в стихия, нейният капитан придобива пиратски тип, написа европейската редакция на Politico .

При завръщането си на работа след претърпяна спортна контузия, която го остави с белези по лице, канцлерът Олаф Шолц разгласява своя фотография в X (Twitter) с черна превръзка на дясното око.

Инцидентът принуди Шолц, който сега се бори да запази разнородното си съдружно държавно управление, да анулира плануваното явяване за районна предизборна акция.

Пожелавайки на канцлера бързо възобновяване, POLITICO погледна обратно към петте най-известни превръзки на очите в политическата история.

Олаф Шолц

Германският канцлер, който бяга до три пъти седмично, падна по лице на 2 септември сутринта, до момента в който се разхождаше из родния си град Потсдам, което го остави с подуто око.

" С неспокойствие чакам меметата ", пошегува се той в понеделник сутринта в X.  " Изглежда по-зле, в сравнение с е! “

Олаф Шолц е в " положително въодушевление “, съобщи неговият представител Щефен Хебестрайт пред публицисти, само че наподобява е " малко натъртен “. Той ще би трябвало да носи превръзката още седмица или две. 

Още в понеделник вечерта Шолц възнамерява да направи обществена изява на лятното соаре на вестника на неговата партия Vorwärts, следва Международното автомобилно ревю в Германия, един от най-големите автомобилни търговски панаири в света.

Филип II

Тази фигура ни връща с няколко века обратно, от времето на кралство Македония. Филип II е цар и военачалник, прочут най-много с това, че е татко на Александър Велики и че уголемява македонската власт над Гърция. Около 354 година пр.н.е., до момента в който унищожава град Метон, който е под контрола на Атина, Филип II е тежко ранен в дясното си око със стрела. Съобщава се, че е изгубил окото, което е трябвало да бъде отстранено по хирургичен път. Останките, открити в гробница в Гърция, за които се счита, че принадлежат на Филип II, наподобява удостоверяват раната на окото.

Моше Даян

Израелският политик и някогашен министър на защитата, той губи окото си до момента в който се бори против френските войски на Виши в Сирия по време на Втората международна война през 1941 година Той следил интервенцията от един покрив, когато френски патрон попаднал в бинокъла, с който следил обстановката. Летящите стъкла и железни осколки нараняват окото и мускула толкоз съществено, че по-късно не може да носи стъклено око. Вместо това той става прочут с емблематичната си комерсиална марка - превръзката на окото, която през 2005 година е оповестена за продажба в eBay за 75 000 $. Той е министър на защитата на Израел по време на Шестдневната война през 1967 година и войната от " Йом Кипур " през 1973 година, преди да почине през 1981 година

Жан-Мари Льо Пен

Основателят на крайнодясната партия " Национален фронт " (сега " Национално обединяване " ) във Франция губи лявото си око през 1965 година, до момента в който разпъва палатка по време на предизборна акция на първия в историята на Франция крайнодесен претендент за президент Жан-Луи Тиксие-Винянкур. Превръзката на окото на Льо Пен, която той носи до замяната ѝ със стъклено око при започване на 80-те години на ХХ век, се трансформира в част от присъщия му външен тип, с цел да даде старт на политическата му кариера, защото той се стреми да се показа пред френската общност като " политически корсар " или претендент, ориентиран против одобряването на властта.

Хорацио Нелсън

Известен с това, че води няколко английски победи по време на Наполеоновите и Френските революционни войни, офицерът от английския кралски флот е приет за създател на поговорката " да си затвориш очите ". По време на обсадата на Калви в Корсика през 1794 година в окото на Нелсън попадат шрапнели, които го вършат отчасти кьорав, откакто раната не е лекувана вярно. По време на борбата при Копенхаген през 1801 година получава заповед от Хайд Паркър, който командва английските сили, да изтегли войските си, вместо това се преструва, че не вижда сигналите на Паркър, като слага очилата си против слепоочието си. Дълго време се е считало, че Нелсън е носил превръзка на окото, само че съгласно историка Колин Уайт той в действителност в никакъв случай не е носил такава, в несъгласие с легендата, увековечена от холивудския филм " Жената на Хамилтън " от 1941 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР