Докато Тереза Мей преговаря в Брюксел, в Лондон поддръжниците ѝ

...
Докато Тереза Мей преговаря в Брюксел, в Лондон поддръжниците ѝ
Коментари Харесай

Тереза Мей оцеля: Битката за сделката с Брекзит продължава

Докато Тереза Мей договаря в Брюксел, в Лондон поддръжниците ѝ си отдъхнаха след успеха ѝ нощес. Тя резервира поста си на водач на Консервативната партия, откакто завоюва вота на съмнение с 200 против 117 гласа. За британците обаче неяснотата за бъдещето им след напускането на Европейския съюз не понижа.

" Да запазим Мей и да продължим напред " - с тези думи - тавтология на пословичното английско " Да запазим успокоение " - лондонски вестник разгласи успеха на Мей. Според Индипендънт, тя е била на косъм, само че даже и по този начин - вотът ѝ обезпечи непоколебимост на поста за година напред - времето, за което нямат право да желаят още веднъж оставката ѝ. И по въпроса за ориста на Мей, както и по въпроса за Брекзит, британците не са единни.
Пол Хобс, гражданин на Лондон: " Разочароващо е, че тя оцеля от вота, само че се надявам, че ще се обединят и ще извършат един заслужен Брекзит, тъй като до момента е цялостен безпорядък. " Колин Куин, гражданин на Лондон: " Сега стана по - неприятно. Ако тя си беше отишла и беше спечелил някой уверен последовател на напускането, имаше по - огромен късмет да стане, а в този момент...никой не знае. "
В програмата на Народното събрание за идната седмица не е включен вота по договорката, а това значи, че най- евентуално ще е следващата година.

С неяснотата към метода на излизане на Англия от съюза след три месеца и половина, мнозина британци търсят избавителен излаз поединично. Броят на поданиците на кралицата, кандидатстващи за поданство в страни - членки е повишен повече от два пъти след референдума за Брекзит. През 2017 - та 12 994 британци са получили паспорти от страни от Европейски Съюз.

Най-желаната страна е Германия, където през 2017 - та са подадени 500 молби за поданство от британци спрямо едвам 45 две години по - рано. на второ място - Франция и на трето - Белгия. Ирландските паспорти също са мощно мечтани от британците, които желаят да са сигурни, че ще продължат да пътуват свободно в Европа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР