Докато таксуването по пътната инфраструктура не стане справедливо, целият транспорт

...
Докато таксуването по пътната инфраструктура не стане справедливо, целият транспорт
Коментари Харесай

Московски разкри кой е резервният вариант на държавата за изграждане на ТОЛ системата

Докато таксуването по пътната инфраструктура не стане заслужено, целият превоз в България ще бъде дебалансиран. Това съобщи пред публицисти министърът на превоза Ивайло Московски. Той напомни, че през днешния ден в АПИ ще бъдат отворени 6-те предложения за ТОЛ система.

„ Доколкото знам през днешния ден се отварят офертите и дай Боже всичко да е сполучливо. Те оповестиха сътрудниците, че в случай че оттук насетне не се започва реализирането на плана по по този начин заложената процедура, аварийният вид е страната да го разпореди на държавна компания, в тази ситуация на „ Автомагистрали “, която е към АПИ и да стартира самото създаване и по-късно оперирането от държавната компания “, съобщи Московски, представен от БГНЕС.

„ Би трябвало да сме оптимисти и за двете разновидността. Това е едно от най-важните неща, които би трябвало да се случат изобщо в бранш превоз. Докато не стане заслужено таксуване по пътната инфраструктура, ще бъде дебалансиран целият превоз в България “, безапелационен бе министърът. Той изясни още, че са ясни параметрите по всички планове по Оперативна програма „ Транспорт “.

„ По два плана се понижава обсегът, по два плана се уголемява обсегът, като единият е по техническа помощ, обвързван с меморандума за превоз с Македония. Там се уголемява обсегът на техническата помощ за планиране на София-Перник-Радомир-Гюешево “, сподели Московски. Той посочи, че няма точна информация какъв брой ще коства и след месец се чака да бъде предоставено проектирането на техническо равнище.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР