Докато световната икономика все още е притисната от кризата, предизвикана

...
Докато световната икономика все още е притисната от кризата, предизвикана
Коментари Харесай

COVID-19 няма да си тръгне скоро. Но световната икономика ще бъде изправена пред по-голям риск през 2021-а

Докато международната стопанска система към момента е притисната от рецесията, провокирана от пандемията от ковид, тя може да е застрашена от още по-голям риск от COVID-19 - разединението на Съединени американски щати. Това предвиждат специалистите от Eurasia Group.

" Преди светът би се обърнал към Щатите, с цел да посочат пътя по време на рецесията. Но международната суперсила през днешния ден е изправена пред лични съществени проблеми ", показват от групата като най-големият риск за 2021 година, представени от Bloomberg.

На първо място те слагат разединението на Съединени американски щати след поемането на ръководството на администрацията на Джо Байдън. След тях специалистите изброяват още 9 геополитически, климатични и самостоятелни рискове пред възобновяване на международната стопанска система.

От Eurasia Group коментират, че новият американски президент ще бъде усложнен в опита си да завоюва доверието на международните водачи, откакто Белият дом сега се оправя мъчно с няколко вътрешни рецесии.

Това включва подозренията в законния избор на президента, успеваемостта на неговото бъдещо ръководство, както и бъдещето на Републиканската партия. " Когато най-силната страна е толкоз разединена, всички имат проблем ", споделят от групата.

Втори по значение съгласно групата са пандемията и K-образното възобновяване. Специалистите предизвестяват, че пандемията и нейният отрицателен резултат върху стопанската система няма да изчезнат толкоз бързо, откакто имунизациите станат по-разпространени.

Те предвиждат несиметричен достъп до тях, в допълнение повишение на дълга, както и неразбирателства сред международните водачи. Конкретно в тази ситуация с разрастващите се стопански системи, бързо растящите отговорности може да доведат до финансови проблеми.

Сред останалите 10 съществени риска за 2021 година от Eurasia показват следствията от въвеждането на новите цели за въглеродна индиферентност, връзките сред Съединени американски щати и Китай, контролът на данните, Турция, евтиния нефт, бъдещето на Европа след Ангела Меркел и възобновяване на Латинска Америка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР