Докато стотици хиляди души са блокирани по домовете си и

...
Докато стотици хиляди души са блокирани по домовете си и
Коментари Харесай

Един ден на Борисов: Господ иска да ви запазя живи!

Докато стотици хиляди души са блокирани по домовете си и съблюдават обществената изолираност поради епидемията от ковид, министър председателят Бойко Борисов още веднъж се качи на джипа дружно с министри и защита и тръгна из страната. Той инспектира работата по строителството на тунел " Железница " на Автомагистрала " Струма ", след което се насочи към Банско, където посети поликлиника и фабрика за мебели. Традиционно неговото турне беше излъчвано на живо във фейсбук профила му.

" Там ще те чакат публицисти! ", посочва от задната седалка зам.-регионалният министър Николай Нанков къде тъкмо би трябвало да отиде министър председателят, с цел да следи строителните действия по автомагистралата. Минути по-късно премиерската джипка към този момент кара по черния път към уреченото място. " Навсякъде маски, облека, всичко, нали? Защото тези в камионите са си изолирани " , пита Борисов работниците. " Това е първа точка на инструктажа заран! ", дава отговор Нанков. 

Малко по-късно Борисов паркира пред публицистите, смъква стъклото и се провиква: " Не се скупчвайте! Ще сляза някъде на завет. И вас би трябвало да ви е боязън, освен мен! ". " Много съм удовлетворен от напредъка. Стотици хора работят, имат заплати. Премии им дайте! Виждате по какъв начин работят като пчелички " , обърна се министър председателят към зам.-министъра. Той похвали и организацията на труда, защото " всички са с маски, каски, ръкавици, а водачите са карантинирани по кабините ". " Тази автомагистрала трябваше да бъде подготвена за олимпиадата в Гърция. Помните ли по кое време беше тя? (2004, бел. ред.) Може някой от вас по-младите девойки да не са били родени ", обърна се Борисов към репортерите.

Попитан дали правителството предвижда по-строги противоепидимични ограничения против разпространяването на COVID-19, министър председателят настоя да се съблюдават заповедите на министъра на опазването на здравето. " Защото нищо по-добро в света някоя страна не е приложила от България! Точно противоположното! Всички мои сътрудници, които се вършиха на бабаити, които обясняваха - леко грипче, едно грипче, сега хилядите трупове ги поставят по найлонови чували и няма къде да ги погребат! Ние, бог да е с нас, по този начин да минем " , изясни Борисов и добави: " Ще стартирам и ще приключвам с едно - спасихме ви от мигрантската рецесия, задачата ми е да ви опазя живи " .

Премиерът се възмути от имитация на публицист, че земеделските производители няма да могат да продават на пазарите към Великден, тъй като са затворени.  " Айде бе, и четвъртък работят, и в понеделник работят. Гъвкаво да работят. Аз съм поставил лук и той не се спарва лукът. Извинявам се към този, който показваше по какъв начин за една нощ му пресъхнал лукът . Ти нали готвиш? Ще изсъхне ли за една нощ лукът? Няма да изсъхне! Всеки взел по една връзка и вика " изсъхна ми лукът " , разяснява Борисов.

По мотив избягалия от болничното заведение в Стара Загора пациент с ковид, който се прибра с такси до Паничерево, министър-председателят се похвали, че мъжът е бил арестуван мигновено. " Един избягал в цялата страна и те го хванаха незабавно. Не би трябвало единствено за един случай да приказваме ". Факт е обаче, че казусът не е казус. В средата на март пациент с позитивен резултат за COVID-19 съумя да напусне  " Пирогов " неусетно, като по случая прокуратурата образува досъдебно произвеждане.

След като завърши диалогът си с публицистите, Борисов се качи дружно с министрите на джипа и потегли към Банско. Този път на задната седалка зад него седна здравният министър Кирил Ананиев. Докато министър председателят шофираше по улиците на курортния град, Ананиев отчиташе резултатите от подхванатите провоепидемични ограничения. Вместо от публицисти там Борисов беше посрещнат от поданици на Банско. " Отче, за първи път няма да ти целуна ръка, откогато те познавам, само че разгадавам доста на отчетата да спазвате всичко по светите празници " , обърна се министър-председателят към духовника измежду жителите и добави: " Господ желае да ви запазя живи ".

След което дружно с кмета на града Иван Кадев министър председателят посети локалната поликлиника. " Само да ви показва премиера на Република България Бойко Борисов! ", извика Кадев в коридора на лечебното заведение. Някои от медиците с маски и защитни дрехи обаче избягаха от обектива на пиарката на Борисов с претекста, че не желаят да бъдат снимани. Болничният санитар пък напръска ръкавиците на премиера с дезинфектант.

На въпрос от публицист дали курсантите в Министерство на вътрешните работи, които работят на първа линия, ще бъдат поощрени финансово, Борисов си спомни: " Аз като бях курсант в Симеоново, всяка година вървях на безвъзмездна бригада по 2 месеца. Никой не си припомням да ни е платил нещо. А и ние работим без заплата сега, нали? "

Веднага по-късно министър председателят посети дружество за произвеждане на мебели до Банско. Собственикът на дърводелския завод разведе Борисов из халетата и го увери, че до през вчерашния ден те са били цялостни с продукция. Той сподели, че чиновниците на фабриката работят на разстояние един от различен с защитни маски и ръкавици. Премиерът получи и подарък - бутилка вино и  тройно дестилирана ракия. " Благодарим! Ананиев, ето да ги носиш " , възкликна Борисов. 

Пред цеха министър председателят още веднъж беше посрещнат от публицисти, пред които похвали собственика колко " добър капиталист е ". " В този двор няма Майбах? ", попита кореспондент, на което Борисов отговори: " Онзи ден тези, които се припознаха, те споделиха, че съм ги обидил. 84 Ролс-Ройса, ние S-класите не сме ги броили. Бугатита, Ламборгини, и все са на компании. Затова съм пристигнал не при тях, а при ей такива хора, с цел да им благодаря, че поради тях в този момент капе в държавната хазна " .
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР