Докато смъртта ви раздели“ не винаги трябва да се разбира

...
Докато смъртта ви раздели“ не винаги трябва да се разбира
Коментари Харесай

С дете и на прага на нова връзка - кои са страховете и как да ги преодолеем?

„ Докато гибелта ви раздели “ не постоянно би трябвало да се схваща в дословния смисъл. Ясно е, че в наши дни голяма част от връзките приключват с разлъка, за положително или неприятно. Независимо дали сте били семейство в юридическия смисъл на думата или просто сте се обичали без условности, отчуждаването и катаклизмите във връзката не са невъзможна част от живота за който и да било и е ясно, че за тях застраховка няма.

Случило се е - по една или друга причина, връзката е завършила и вие сте сами. Обаче, за разлика от всички останали раздели, които сте претърпели в живота си, в този момент налице е детето (или децата) и е ясно, че нищо няма да е по този начин просто, както е било в миналото.

Дали е време за нова обич не може да ви каже никой различен, с изключение на вие самите. Няма универсална формула, която да пресметна интервала, който би трябвало да мине след раздялата, преди си кажем, че е време и да се огледаме в близост. При някои желанието за ново начало може да се появи след пет седмици, при други - след пет години. Зависи от отдаването ни към предходния сътрудник, от времето, което сме прекарали, свиквайки един с различен, зависи от самите нас. Но като родители - и от още някого.

Основното терзание е детето - по какъв начин ще му понесе смяната, един нов човек в фамилията ще бъде ли добра концепция...Факт е, че дамите се тормозят доста повече от мъжете да стартират нова обич. Това може да бъде обяснено с обстоятелството, че след разлъка децата по хипотеза остават при майката и за нея е доста по-трудно да балансира нещата. Всеки неин ход би рефлектирал върху детето и би засегнал неговия живот.

Ако чувствате, че към този момент сте подготвени да потърсите новата обич, не се тормозете от реакцията на никой различен, с изключение на от тази на децата. Дайте си сметка по какъв начин желаете да се видите след 10-15 години и дали желаете да остареете сама, единствено тъй като преди време сте се тормозили от няколко „ ами в случай че “. Никой не подсигурява, че новата обич ви чака зад ъгъла, само че в случай че не сте отворени да я познаете, сигурно ще се разминете някъде по пътя. Много дами се опасяват да стартират нова връзка, тъй като мисълта за още един неуспех ги плаши и не желаят да си го предизвикват. Истина е, че няма застраховка за безоблачно бъдеще и вероятността да се разочаровате не е дребна, а от вашето решение зависи и детето, тъй че отговорността е двойно по-голяма.

Груба неточност би било да сравнявате всеки нов човек, към който деянията интерес, с някогашния си сътрудник. Той е в предишното и не е значимо нито по какъв начин би реагирал в съответната обстановка, нито дали ще ви хареса в алено. Характерно за множеството хора, които са били дълги години във връзка е, че им е належащо време и другарство с разнообразни хора, с цел да се отърсят от добитите стандарти. С децата, които в множеството случаи идеализират татко си е още по мъчно да схванат, че " новият човек " идва с новите си качества и дефекти и това не е татко им. Прокарвайте пътища посред им, само че опознавайте индивида и за себе си - със своите лични очи и сърце.

Няма потребност да запознавате всеки човек, с който имате интимно привличане с децата си - това единствено ще ги обърка и разстрои. Едва когато почувствате, че е време, го представете на децата. Не по-рано. Добре е още преди да се появи нов човек, да говорите намерено с децата си и да ги подготвите за всяко вероятно стичане на събитията по метод, подобаващ за възрастта им. Всяко малко дете приема майка си за своя благосъстоятелност и сигурно ще има моменти, в които няма да ви е елементарно, само че с самообладание и схващане ще се справите с моментите на детска ревнивост. В никакъв случай не подценявайте децата си за сметка на новите безредици - те няма да ви го простят.

Има едно просто предписание - няма по какъв начин да се разочаровате от нещо, към което не сте имали огромни упования, тъй че оставете очакванията за рицаря на бял кон. Така или другояче към този момент сте се сблъсквали с горчивата действителност и знаете, че от време на време нещата се объркват. Вече сте по-предпазливи, желаете или не. Ако смятате, че е време да се погрижите за персоналния си живот, просто си го кажете. Дайте поръчка на себе си, че сте подготвени да опитате още веднъж да бъдете щастливи в интимния си живот и не се тормозете да сбъркате. С дребни стъпки, само че с придвижване напред. И с твърдостта, че това някой ден би трябвало да се случи. Независимо какво мисли детето.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР