Докато сирените за въздушна атака звучат, Израелските отбранителни сили предупредиха

...
Докато сирените за въздушна атака звучат, Израелските отбранителни сили предупредиха
Коментари Харесай

Железният купол на Израел – ето как работи системата за противовъздушна отбрана

Докато сирените за въздушна офанзива звучат, Израелските отбранителни сили предизвестиха за гърмежи след .

„ Системата за въздушна защита е изцяло работоспособна и прихваща закани, когато е належащо, даже в този миг “, се споделя в известието. По това време доста самолети са във въздуха, подготвени да противодействат на всяка опасност. Може да чуете детонации от прехващания или падащи парчета “, допълниха от армията на Израел.

Какво представлява  – това е противовъздушната система на Израел, която пази страната от 2011 година.

Според израелския производител системата може да смъкна 90% от изстреляните ракети и дронове. По-рано тази седмица Израел пусна в употреба морската си версия на „ Железния купол “, за защита след зачестилите набези на хутите.
Железният купол на Израел Снимка: iStock
„ Железният купол “ си има своите ограничавания - отбранителната система е най-подходяща против ракети, изстреляни от късо разстояние. Куполът е планиран, с цел да прехваща и унищожава ракети и артилерийски снаряди с дребен обсег на деяние, изстреляни до 70 км, чиято траектория приключва в обитаеми региони.
Железният купол на Израел Снимка: Getty Images
Във въздуха ракетите са управляеми и могат да трансформират траекторията си. Те не поразяват задачата непосредствено, а избухват в непосредствена непосредственост и по този начин я унищожават.

Системата се състои и от многофункционални радари, които откриват и наблюдават доста на брой и разнообразни по тип въздушни цели.


За да се оправи с ракети със междинен до огромен обхват или безпилотни летателни апарати Израел конфигурира системата David's Sling през 2017 година с обсег до 300 километра.   В допълнение към тези благоприятни условия за дребен и междинен обхват, Израел разполага и със системи срещу балистични ракети - Arrow 2 и Arrow 3, които са предопределени да насочват и поразяват балистични ракети с огромен обхват на обсег до 2400 километра.   Израел също по този начин употребява създадени в Съединени американски щати системи за противовъздушна защита Patriot, които имат докладван обсег до 160 километра и могат да прихващат множеството типове ракети.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР