Докато се губеше време с избор на председател министерството на

...
Докато се губеше време с избор на председател министерството на
Коментари Харесай

Ще гасим пожара с бензин, ако се вкара популистки бюджет

" Докато се губеше време с избор на ръководител министерството на финансите даде брифинг с трите разновидността на бюджета. Министерството на защитата даде поръчки с решение на министерски съвет. По евроатлантическата ос какво ще се прави и проекта за възтановяване. Това са някаолко най-общи тематики ", това разяснява Борисов на извънереден брифинг. След това даде думата на Кирил Ананиев.

" Докато избирахме три дни ръководител на Народното събрание, страната банкрутира. Министерството на финансите показа проектобюджета за 2023 година с бюджетен недостиг от 6,6% от Брутният вътрешен продукт, което съставлява 11 милиарда и 600 млн. лева ", съобщи някогашният финансов министър Кирил Ананиев. 

 Ще внесем искане, с което задължаваме служебното държавно управление да внесе всички закони, нужни за проекта за възобновяване и резистентност. Ще настояваме служебното държавно управление да даде разбор на риска от загуба на средства както и ограничения той да бъде преодолян, изясни от своя страна Томислав Дончев.

„ Една от опциите да се подобрят макроикономическите индикатори е тези пари незабавно да се влеят в българската стопанска система “, сподели той.

„ Каквото зависи от Народното, каквото зависи от нашата Парламентарна група ние ще го приемем. Въпреки че част от ограниченията въобще не са безспорни “, добави Дончев.

Делян Добрев разгласи: „ В понеделник ще внесем 7 антикризисни ограничения в Народното събрание. Те няма да костват нищо, само че ще подействат като Редбул на българската стопанска система “.

Тези ограничения включват възбраната на либерализацията за битовите клиенти за ток, предложение до Народното събрание за понижение на горивата с 1 лев на литър, осъществяване на процедура за дълготраен контракт за газа.

„ Ако бъде определен снабдител на неруски газ, цената ще падне доста в България “, увери Добрев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че неотложно би трябвало да се подобрят връзките с Турция за взаимно охраняване на границата.

„ Най-вече се надявам, без нападки, парламентарните ни групи да въвлекат в основаването на проблемите тези, които ги основават “, акцентира той.

„ На мен ми се подиграваха, по народному споделих, че има мазнинка в страната, бяхме оставили 14-15 милиарда в разнообразни сметки - държавни и в бюджета, а в този момент отиваме на първото съвещание с 16 милиарда дълг, че би трябвало да теглим “, напомни той.

„ За тези две години упражнения българите получиха 16 милиарда нов дълг, 6,7% дефицит и големи сметки за гориво, ток и хранителни артикули “, добави Борисов.

„ Изборите минаха, само че е доста евентуално да се зададат нови. Искам да извършите конктактна група с президента Радев и служебното държавно управление “, съобщи той.

" Ще гасим пожара с бензин, в случай че се вкара популистки бюджет. Ние би трябвало да се погрижим за пенсионерите, нарастването им да е обезпечено, за армията, с цел да имаме национална сигурност и отбранителни качества, би трябвало да се погрижим за битовия консуматор и за бизнеса. Това са първостепенните задания, които би трябвало да се свършат в страната през днешния ден ", сподели Борисов. 



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР