Докато рулетката на мандатите за съставяне на правителство не престане

...
Докато рулетката на мандатите за съставяне на правителство не престане
Коментари Харесай

Росен Желязков: Докато рулетката не спре да се върти, всичко е възможно

Докато рулетката на мандатите за сформиране на държавно управление не престане да се върти, всички разновидности са вероятни . Затова се сервират всички вероятни варианти, които би трябвало да се проследят деликатно и добре да се проучват. Toва съобщи депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на Народното събрание Росен Желязков пред Българска национална телевизия.

Преди  във вторник всички мнения пред медии, камери какво и по какъв начин би бил резултатът са мощно пресилени. Разговорите са единствено начало за търсене единодушие по политики и не значат обединението и поддръжка за сформиране на държавно управление, изясни Желязков. Политическа партия отиват на диалози с 16 точки, само че единственият въпрос е по какъв начин тяхната система ще се хармонизира с точка 13 - намаление на бюджетни недостиг.

По думите му тематиката, която интересува обществото е дали ще има постоянно държавно управление или не. Сегашното служебно държавно управление се оправя добре, само че в случай че не сформира държавно управление, президентът Румен Радев ще разпусне Народното събрание и отиваме на нови избори, посочи Желязков.

Отиването на избори следващата година най-вероятно март месец, да ни изпрати в обстановката да бъдем в същото състояние. Представете си в границите на една година тежки парламентарни избори, идни локални избори и тогава да се чака, че потретването и почетвъртването на едно и също нещо,да се чака друг резултат, само че няма да го има, разяснява Росен Желязков.
 Борисов се надява на кабинет с третия мандат или отиваме към президентска република Обновена
Борисов се надява на кабинет с третия мандат или отиваме към президентска република

Политическа партия се навиха на среща с ГЕРБ, само че са непреклонни - няма да поддържат държавно управление с мандата им

Досега той слушал от депутатите какво няма да се поддържа, само че идната среща във вторник сред Политическа партия и ГЕРБ би трябвало да даде отговори на въпросите какво ще се поддържа. Според Желязков сега топката е в полето и на президента, и на парламентарните групи . В момента имаме една илюстрация на това какво е президентска република. В момента сме тъкмо президентска република, тъй като има едно служебно държавно управление, което Народното събрание не може да смъкна, посочи Желязков.

По отношение на, той добави, че обществото е разграничено по тази причина дали да се гласоподава с машини или с хартия. Затова ГЕРБ подкрепили предлагането на Българска социалистическа партия да има смесено гласоподаване - и с хартия, и с машина да може да се гласоподава.

ГЕРБ поддържат и двата законопроекта за промени в КПКОНПИ - както на Политическа партия, по този начин и на Министерство на правораздаването.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР