Докато при нас температурите неизбежно падат, на другия край на

...
Докато при нас температурите неизбежно падат, на другия край на
Коментари Харесай

Зима по хавайски

Докато при нас температурите неизбежно падат, на другия завършек на света зимата има напълно различен образ. Всъщност, няма по какъв начин да я назовем зима с това слънце, чисто море и палми.

Нова година на Хавайските острови не е това, което сме привикнали да виждаме в нашата балканска реалност с четири сезона. Докато при нас е зима, там е Макахики - сезон с безчет празненства, религиозни и културни обичаи. Именно по тази причина е и най-подходящото време да посетим далечната дестинация. Да си знаем за следващата година.

Ако ние честваме новата година единствено на един ден - 31 декември, то локалните поданици на Хавайските острови я означават много по-дълго. Началото на Макахики сезона се слага с появяването на съзвездието Плеяди - сред средата на ноември и началото на декември.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Hawai'i Pacific Parks (@hawaiipacificparks) на Ное 15, 2018 в 5:58 PST

Тази година това се случи на 18 ноември и тържествата към този момент започнаха. С тях се отбелязва и времето сред два плодородни сезона, в което почвата почива, а и обработващите я имат повече време за развлечение.

Това е и време, което служащите би трябвало да прекарат със фамилията и приятелите си, по тази причина селскостопанската активност се трансформира в тематика табу. Риболовът също замира, с цел да може да се възвърне популацията на риба край крайбрежията на островите.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от

И по този начин до края на февруари-началото на март. Тези няколко месеца се запълват и с разнообразни, занимателни, обичайни игри , в които се изисква повече мощ и експедитивност, в сравнение с разсъдък, написа Travel Pulse.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Moani'ala (@kamoaniala) на Сеп 28, 2018 в 11:42 PDT

А до момента в който служащите почиват, туризмът бележи своя напредък. Именно поради атрактивните тържества мнозина избират да посетят Хавайските острови тъкмо по това време на годината.

 Тайната на хавайските плажове
Тайната на хавайските плажове

Как се образува нежният им пясък

Местата за настаняване свършват бързо и от рано, а заведенията се пръскат по шевовете. Това прави почивката на локалните много по-непълноценна, а сякаш религиозните ритуали в чест на господ Лоно се трансформират в представление, само че какво да се прави...
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР