Докато президентът на САЩ Джо Байдън се подготвя за ожесточена

...
Докато президентът на САЩ Джо Байдън се подготвя за ожесточена
Коментари Харесай

2024 не е 2020. Новите предизвикателства пред кампанията на Байдън

Докато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се приготвя за яростна борба за преизбирането си, действителностите на конкуренцията през 2024 година и разликите с акцията от 2020 година, която се организира в разгара на пандемията, носят със себе си нови провокации за неговия щаб.

Байдън, представител на Демократическата партия, декларира, че ще се кандидатира още веднъж и обмисля да разгласи това публично още във вторник, показва Reuters в собствен разбор на идните идната година избори за може би най-важния пост в света – този на президент на Съединени американски щати.

През 2020 година, показва осведомителната организация, Байдън стоеше настрани от огромни обществени прояви поради разпространяването на COVID-19. Пандемията провокира безпорядък в множеството аспекти на американския живот, в това число и в предизборната акция, която изправи сегашния против тогавашния президент - републиканеца Доналд Тръмп.

Докато Тръмп избра да приказва на многолюдни манифестации, Байдън на процедура организираше огромна част от акцията „ от мазето на дома си в Уилмингтън, Делауеър, като значително избягваше тълпите, с цел да предотврати разпространяването на заболяването и да понижи риска за самия себе си “.

Сега обаче няма да бъде по този начин. Конгресът на Демократическата партия в Чикаго ще бъде присъствен, а не онлайн. А Байдън, който на 80 години към този момент е най-възрастният президент в историята на Съединени американски щати, ще би трябвало да се занимава с ежедневни срещи за разпространение на причините си за още четири години на поста.

Успехът на Байдън против Тръмп през 2020 година се дължи на няколко обстоятелството – победа в Избирателната гилдия с 306 против 232 гласа, първо място в колебаещи се щати като Пенсилвания и Джорджия и, в последна сметка, победа в народен мащаб със 7 милиона гласа - 51,3% против 46,8%.

Факторът възраст

Републиканците ще наблюдават деликатно за признаци за ограничение на графика на Байдън в границите на неговата акция, които след това да употребяват като оръжие против него – с изказване, че възрастта му го прави некадърен да извършва отговорностите си като президент на Съединени американски щати по най-хубавия метод, показва още Reuters.

" Доста шокиращо е, че Байдън счита, че ще може да извърши втори мандат след остатъка от този ", споделя един от стратезите на Републиканската партия - Скот Рийд.

Самият Тръмп, който към този момент е любимец за противник на сегашният президент, е на 76 години.

В отговор на опасенията по отношение на възрастта му Байдън споделя: " Гледайте ме деликатно ", а Белият дом акцентира върха му от законодателни действия като знак за неговата успеваемост.

" Обширният график на пътуванията не е мерило за способността на претендента да се оправи с работата ", отвърна и Карен Фини, част от стратегическия екип на демократите. " Няма сюжет, в който републиканците да не се опитат да трансфорат възрастта му в проблем. Ние знаем това. Фокусът би трябвало да бъде върху това какъв е най-ефективният метод да се доближи до американския народ. Да, някои събития ще бъдат персонални и свързани с пътувания, само че може да има и други. "

Иновативна акция

Екипът на Байдън трябваше да модифицира акцията му през 2020 година, защото COVID-19 блокира цялата страна. И някои от нововъведенията бяха оценени като сполучливи, в това число виртуални събирания за набиране на средства с присъединяване на звезди от разнообразни промишлености, осъществени без потребността от скъпи пътувания.

Но оценките за други от тях бяха по-спорни, напомня Reuters, в това число траялата месеци възбрана за циркулиране по домовете – нещо, особено за акциите в Съединени американски щати, и постоянните включвания на Байдън от мазето на дома му, които дадоха доста храна за шеговити мнения от страна на десните гласоподаватели.

Необходимостта от повече персонални срещи, в сравнение с през 2020 година, може да помогне на Байдън, споделя Мег Бостром, съосновател на Topos Partnership, компания за стратегически връзки, пред осведомителната организация. " Само погледнете обръщението му за положението на съюза. Това беше най-хубавото, което в миналото съм виждала. Когато републиканците започнаха да го освиркват, той просто се въодушеви ".

Но има тематики, които несъмнено могат да приседнат на Байдън по време на акцията. Включително метода, по който неговата администрация се оправя с икономическите провокации.

" Примамливото в гласуването за Байдън през 2020 година беше странната концепция за връщане към естественото ", разяснява републиканският пълководец Форд О'Конъл, имайки поради хаоса по време на мандата на Тръмп. " Проблемът за Байдън е, че той е на власт и нещата са всичко друго, само че не и естествени, изключително когато става въпрос за стопанската система и инфлацията. "

Опасения за криза

Байдън встъпи в служба през януари 2021 година, тъкмо когато имунизациите против Коронавирус към този момент започнаха да стават налични (и постоянно задължителни), а икономическите условия последователно се възстановиха по време на първите дни от неговия мандат след шока от ограничаващите ограничения, въведени в цялата страна преди този момент.

Сега Съединените щати могат да се похвалят с 3,2 милиона работни места повече от равнищата преди пандемията, само че американците са загрижени за евентуална криза, а това може да се отрази отрицателно на поддръжката за Байдън.

Много анализатори считат, че през 2024 година безработицата евентуално ще се увеличи със забавянето на растежа, лихвените проценти ще останат високи, а инфлацията евентуално може да надвиши предпандемичните равнища.

Очаква се Тръмп, който към този момент разгласи кандидатурата си и може още веднъж да бъде конкурент на Байдън, да следва тактиката, която употребява през 2016 година и 2020 година - с голям брой огромни манифестации, с цел да засилва своята фенска база.

Но той първо ще би трябвало да завоюва изтощителното вътрешно съревнование за номинация от страна на републиканците - нещо, с което Байдън, като настоящ президент без огромна съпротива в партията си, няма да се сблъска.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР