Докато преживелите сърдечен удар гледат подхождат с известна доза предпазливост,

...
Докато преживелите сърдечен удар гледат подхождат с известна доза предпазливост,
Коментари Харесай

Учени: Как да се възстановите най-бързо след инфаркт? Секс, секс и секс!

Докато претърпелите сърдечен удар гледат подхождат с известна доза нерешителност, преди да се отдадат още веднъж на половия си живот, екип учени от Израел откри в изследване, че в действителност половият акт след прекаран инфаркт е най-хубавия метод човек да се възвърне и да укрепи още веднъж тялото си.

Изследването е било извършено въз основа на данните на 500 души на възраст до 65-годишна възраст, претърпели инфаркт сред 1992-93 година Средната им възраст била 53 година, като близо 90 % от тях били мъже. Около 43 % са умряли в идващите 22 години съгласно медицинските извадки. В хода на изследването било регистрирано, че тези, които са поддържали деен полов живот през първите шест месеца от своето възобновяване, вероятността още веднъж да ги покоси инфаркт спаднала с цели 35% спрямо други, които пренебрегнали половия акт.

Сексуалността и въобще интензивният полов живот са гаранции за здраво здраве, изяснява Ярив Гербер, началник на екипа, провел проучването, и декан в медицинския факултет към университета в Тел Авив.

,,Възобновяването на дейния полов живот малко след изкаран сърдечен удар може да се преглежда като част от възстановителния развой, тъй като сексът прави човек по-здрав, кара го да се усеща по-млад и по-енергичен. Този метод на живот може да се окаже извънредно здравословен в общоприет план'', изясни още Гербер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР