Докато подкрепят кабинета, ГЕРБ носят отговорност за действията му, това

...
Докато подкрепят кабинета, ГЕРБ носят отговорност за действията му, това
Коментари Харесай

Кирил Петков: Докато подкрепят кабинета, ГЕРБ носят отговорност за действията му

Докато поддържат кабинета, ГЕРБ носят отговорност за дейностите му, това акцентира депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков пред " Нова телевизия " през днешния ден.

 

Коментарът му идва в отговор на изказвания на представители на разнообразни представители на партията на Борисов, че неналичието на министри в кабинета ги освобождава от отговорност.

 

В края на предходната седмица Даниел Митов от ГЕРБ означи, че отговорност за обществените финанси носи финансовият министър Асен Василев.

Депутатът от обединението ГЕРБ-СДС Румен Христов даже разгласи, че те са " ръководещи опозиционери ".

" Позицията на ГЕРБ-СДС бе търсене на споделена отговорност при ръководството. Това не беше признато от нашите сътрудници. Това ни улесни, тъй като ще отговаряме единствено са външната политика, поради това, че Мария Габриел е външен министър ", сподели Христов, като мнението му се споделя от съвсем всички в ГЕРБ.

 

" Отговорността не идва с имена на министри, тя идва с поддръжката на това държавно управление. Никой не може да избяга от личната си отговорност, тя е функционалност на парламентарната поддръжка ", беше отговорът на Кирил Петков.

 

В отговор на въпрос той акцентира, че намаляването на недостига от 6.5%, заложен в бюджета, препоръчан от служебното държавно управление, на 3%, каквато е задачата на новия финансов министър Асен Василев, няма да попречи на това приходите ще продължат да порастват в естествени размери.

 

" Ще съкратим непотребните разноски. Ще се прибере 100% от дивидента на държавните компании, който желае пари за нещо, ще би трябвало да отбрани бизнес проект. Ще влезем в 3%, без да има цена в обществената стратегия ", акцентира Кирил Петков. Той означи, че изключително деликатно ще се наблюдават капиталовите разноски. " Махайки корупцията, парите ще отиват при хората, само че дефицитът ще е 3% ", не пропусна Петков да означи и през днешния ден.

 

Според него идната значима стъпка пред партиите, които поддържат държавното управление, е изборът на регионални шефове. Както е известно, през вчерашния ден оставки подадоха всички 28 губернатори, работили със служебното държавно управление.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР