Докато пловдивчани се изнесоха към морските брегове за лятото, очаровани

...
Докато пловдивчани се изнесоха към морските брегове за лятото, очаровани
Коментари Харесай

Античният театър - през погледа на туриста и така, както не сте го виждали!

Докато пловдивчани се изнесоха към морските крайбрежия за лятото, очаровани от хубостта на Пловдив чужденци превзеха града под тепетата, безусловно. А един от обектите, който бележи съществени облаги от туристическите визити тази година е  Античния спектакъл. Само за почивните дни се събират към 2000 лв. от входна такса, описаха за Plovdiv24.bg стопаните на обекта от Общински институт " Старинен Пловдив ". 

Как, обаче, стои ситуацията през останалото време? Репортер на Plovdiv24.bg ревизира в понеделник - първи работен ден на лятна седмица, и то тъкмо по обяд. Разлика нямаше - за негативно време през входа минаха няколко групи от разнообразни националности, решили да се допрян до изяществото на театъра, който е и един от най-добре непокътнатите в света.

Построен през 90-те години на I век сл.Хр. по време на император Домициан, когато градоначалник на Филипопол е бил Тит Флавий Котис и просъществувал до края на IV в. Археологическите разкопки се организират в интервала 1968-79 година, вследствие на което обектът е оголен и отчасти възобновен. Днес Античният спектакъл в Пловдив е изцяло приспособен за актуалния културен живот на града. В него се организират разнообразни по темперамент спектакли и концерти за към 3000 фенове.

А за своите читатели, за всички пловдивчани Plovdiv24.bg прави идващия подарък. Вижте фрагменти от подземните галерии на Античния спектакъл, както и кътчета, недостъпни за всеки елементарен екскурзиант!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР