Докато пие сутрешното си кафе, Дагни Карлсон винаги преглежда пресата

...
Докато пие сутрешното си кафе, Дагни Карлсон винаги преглежда пресата
Коментари Харесай

Тя е жена с принципи. И не от вчера. Все пак е на цели 105 години

Докато пие утринното си кафе, Дагни Карлсон постоянно преглежда пресата - без този обред не стартира нито един неин ден.

Тя е жена с правила. И не от през вчерашния ден. Все отново е на цели 105 години. Нейната забавна история описват сътрудниците от "Дойче веле " (DW).

До през днешния ден Дагни крачи през живота с любознание и изпълнена с наслада.

Тази безстрашна жена изумява света от Сибир

„ Живея тук и в този момент, без да мисля за утрешния ден. Без да мисля, че на следващия ден може и да ме няма. Човек постоянно умира прекомерно рано “, споделя Дагни Карлсон.

Дагни се усеща прелестно, само че не желае да пропусне безбройните забавни неща, които се случват оттатък стените на дребното ѝ жилище в Стокхолм, 105-годишната жена прекарва доста време в интернет.

Компютърът е нейният другар. Чрез него поддържа контакт с необятния свят. Роднини ѝ го подарили преди време и Дагни незабавно почнала да го учи - откакто съвсем 100 години си живяла добре и без тази чудноватост.

Удивителната Ясмина. Баба и модел на 60 години

„ Получих компютъра, когато бях на 99 или на 100, не знам към този момент. Когато си над 90, не си купуваш сходно нещо, нали? “

Но кой ли в днешно време може без компютър?

„ Много привикнах с него, поддържам връзка си с приятелките ми, без да ми коства пукната пара, чета мейли и вести - това доста ми харесва “, споделя Карлсон.

Но единствено да четеш непознати трудове е прекомерно скучно - най-малко за Дагни. Затова 105-годишната блогърка не пропуща и ден без да написа в своя блог, който е нещо като персонален цифров дневник.

Озаглавен е „ Блогвай с мен! “.

„ Когато бях млада, мечтаех да стана писателка. Но си споделях: има толкоз доста положителни книги, за какво да прибавям към тях нещо неприятно, написано от мен? Когато блогвам, не съм длъжна да пиша по избрана тематика, пиша единствено това, което желая. Но съм наясно, че в случай че не бях на 105 години, надали някой щеше да се интересува от мен “.

93-годишната баба, която стана интернет звезда с историята си

Най-възрастната блогърка в света се радва в това време на огромен брой почитатели.

„ Пишат ми дори 9-годишни деца. И ми споделят: „ Ти си супер готина! “. Трябва да си призная, че това ме изпълва с горделивост “, споделя Дагни.

И тези почитатели желаят да поздравят неуморната столетница.

Дагни Карлсон получи премията на Дружеството по геронтология.

„ С Вашия блог сте образец за млади и остарели “, написа в аргументацията. Дагни е разчувствана от оказаната ѝ чест. С наслаждение споделя за своята пристрастеност - писането.

„ Ако някой ден пропусна да напиша нещо в моя блог, всички стартират да ме мислят за умряла “.

С парите от премията - към 2000 евро - Дагни желае да провежда огромно празненство по случай 106-ия си рожден ден.

Но най-вече от всичко обича да си седи вкъщи пред компютъра. Коментарите под текстовете в нейния блог постоянно са благи и учтиви, без хули. Макар и мнозина да имат предразсъдъци към възрастните хора, които са дейни в интернет.

„ Мнозина считат, че измежду по-възрастните няма умни хора “.

Компютрите поддържат индивида млад, споделя още Дагни. И в действителност: най-възрастната блогърка в света се усеща млада. Нищо, че е на цели 105 години.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР