Докато народът вика с цяло гърло Оставка под прозорците на

...
Докато народът вика с цяло гърло Оставка под прозорците на
Коментари Харесай

Докато народът скандира ”Оставка”: Кой печели концесиите на родните плажове?

Докато народът вика с цяло гърло ”Оставка ” под прозорците на властта, страната отдава на концесии парцели и плажове на конвейер. Обявените сякаш публични поръчки са просто проформа, а състезанията се печелят от шепа хора.
Един от най-красивите плажове на Каварна - " Иканталъка 2 "

е бил предан на концесия след стартирала на 26 май тази година процедура. Решението е взето от Министерския съвет и е обнародвано в брой 49 на Държавен вестник.

.

Фирмата, която ще стопанисва плажа е " Лайтхаус бийч “ ЕООД.

Същата компания е концесионер на плажа през 2015 година Тогава сдружението печели в съревнование единствено със себе си. Тогава процедурата е прекъсната заради липса на интерес.

" Лайтхаус бийч “ ЕООД е благосъстоятелност на Атанас Кьосев, демонстрира информация в Търговския указател. Фирмата е със седалище в София.

Кьосев получава концесията на плажа в Каварна за период от 20 години, като съгласно обществена информация в уеб страницата на Министерския съвет концесионерът се задължава за целия период на контракта да даде чадъри и шезлонги не цена 20 лв. 10 лв. с Данък добавена стойност всеки в зоната за платени плажни такъми на морския плаж.

Дружеството започва с капитал от 100 лв., който към днешна дата не е повишен с нито стотинка. За сметка на това друга компания, обвързвана с Кьосев - " ЛАЙТХАУС ХОТЕЛ ЕООД / LIGHTHOUSE HOTEL Ltd. " разполага с капитал в размер на 590 000 лева Фирмата е със седалище безусловно същия адрес: гр. София, п.к. 1000, р-н Възраждане, бул. " Мария Луиза № 9-11, ет. 2, ап. офис 3Б.

.

.

Според новината за отдаването на концесия концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от държавното управление Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове и оферти от концесионера размер на роялти от 1,90 на 100 без Данък добавена стойност.

Годишното концесионно заплащане за първата година от периода на концесията е в размер на 7,302 хиляди лева без Данък добавена стойност.

Предвидените вложения, свързани с възстановяване на образа на морския плаж за периода на концесията в размер на 380,114 хиляди лв. с Данък добавена стойност.

" Малък плаж - Лозенец "

пък попада в ръцете на Димитър Тодоранов. Той е един от главните съдружници в сдружението " Ендевър Лозенец Фест " ДЗЗД, като съгласно информация в Търговския указател има дялово присъединяване от 1350 лв. от оповестения капитал в размер на 1500 лв.. Тодоранов има голям брой компании и стопанисва едни от най-оборотните заведения в Лозенец.

Ето и какво показва самия той в персоналния си уеб страница:

Името ми е Димитър Тодоранов. Управител съм на Ендевър Груп, която е представител на Universal Nutrition USA за България и ръководи Hacienda Art & Sport Beach,Лозенец и Hacienda Club,София.

Чрез Ендевър Ентъртеймънт и Кота продуцирам концерти,театрални постановки и др.- “Любов в Операта “ и „ Концерт на брега “ с Лили Иванова, “Фондацията/Лозенец “, -Summer in Pixels “, „ Свалячи “ по Елин Рахнев с Геро и Малин..

В момента съм основен управител на Българската Федерация Шотокан Карате, като извършвам функционалностите на треньор на националните тимове при мъжете, дамите и юношите ".

.

Дружеството ще стопанисва плажа в община Царево за период от 20 години. Според определението за отдаване на плажа в община Царево сдружението се задържава за целия период на концесията да даде чадъри и шезлонги още веднъж за цена от 10 лв. с Данък добавена стойност.

С 20-годишна концесия е и плаж " Делфин " .

Той е предан на " Валто-Трейд " ЕООД като изискванията са същите - сдружението се задължава да дава чадъри и шезлонги на цена от 10 лв. с Данък добавена стойност.

.

" Валто-Трейд " ЕООД е била благосъстоятелност на Валентин Христов Вълков до началото на юни тази година. След това е трансферирана на Николай Йорданов Господинов. Седалището на компанията пък се намира в блок в Студентски град, в който се обитават общежития.

.

Годишното концесионно заплащане за първата година от периода на концесията е в размер на 33 388,73 лева с Данък добавена стойност.

„ Самър-М “ ООД ще стопанисва плажа „ Обзор-Централен “. Този път обаче чадъри и шезлонги би трябвало да се дават на цена от 8 лв..

Годишното концесионно заплащане за първата година от периода на концесията е в размер на 175 712,06 лева е Данък добавена стойност.

Впечатление прави, че съгласно учредителният акт на сдружението то е било основано едвам в края на месец май тази година с капитал от 10 лв.. Фирмата е благосъстоятелност на Ивайло Миронов Маринов, който има взе участие в още шест компании.

.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР