Докато медиите в Европа и Америка се ориентираме за случващото

...
Докато медиите в Европа и Америка се ориентираме за случващото
Коментари Харесай

Китайският фийд на Twitter се напълни с реклами за проститутки, вместо с кадри от протестите

Докато медиите в Европа и Америка се ориентираме за протичащото се в Китай основно през видеосъдържанието в обществените медии, локалните хора там не получават същата картина.

Китайските консуматори в Twitter, които търсят информация и фрагменти от деянията на гражданско неодобрение, виждат вместо това реклама за конвой на девойки и огромно количество спам.

Видеоклипове в обществената мрежа демонстрираха, че за потребителите в най-голямата азиатска страна, мрежата е наводнена с тонове реклами за секс услуги.

Happening on Twitter at the moment at a time of unrest/protests taking place in various places across China. When trying to find the latest posts on situations in various places (in Chinese), you get endless streams of nonsense ads preventing quick access to actual information.
— Manya Koetse (@manyapan)
Според Washington Post профили, които от месеци или даже години не са разгласили нищо в Twitter, са почнали да пускат спам наличие, като към тях са добавяли като локация градовете, в които се организират най-активните антиправителствени демонстрации. По този метод известията за митингите се обезценяват и се губят в общия фийд.

Бивш чиновник на Twitter споделя пред вестника, че това е остаряла тактичност и става дума за сметки, които имат връзки с китайското държавно управление. Досега обаче тактиката е била употребена за дискредитиране на обособени консуматори или дребна групи посредством тагването им в реклама за конвой или друго ирелевантно наличие. По този метод то излиза и на всички техни почитатели.

Ако инцидентно и вие сте търсили наличие по хашатаг #China, и сте взаимодействали с него - през днешния ден може да се окаже, че ви загатват в китайска реклама за крипто да вземем за пример.

Lets Goooo
— Jazmin Safire (@jazmin_safire)
По експертна оценка сега наличието за Китай в мрежата за китайскоговорящите консуматори е 50% порнография против 50% митинги. За хората, които търсят нещата на британски - това не е по този начин.

Отделно китайските служби са съумели да създадат водещ безопасен хаштаг на китайски, който е с няколкостотин хиляди изявления, и също съумява да засенчи протестната вълна и да обезцени силата ѝ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР