Докато лидерите в американската политика спорят кой е по-умен, инвестиционният

...
Докато лидерите в американската политика спорят кой е по-умен, инвестиционният
Коментари Харесай

Колко интелигентни трябва да сте, за да успеете?

Докато водачите в американската политика спорят кой е по-умен, капиталовият гуру Уорън Бъфет твърди, че има характерен коефициент на просветеност, който би трябвало да постигнете, в случай че желаете да съумеете: 130.

Но Оракулът от Омаха от дълго време е открил, че коефициентът на просветеност не е единственият определящ фактор за триумфа. По-важни са рационалността и прочувствената непоклатимост.

" Не е нужно да си ракетен инженер. Инвестирането не е игра, в която индивидът с коефициент на просветеност 160 побеждава този със 130. Рационалността е от значително значение ", споделя Бъфет в книгата си " Уорън Бъфет приказва ".

Средният коефициент на просветеност на множеството хора е сред 85 и 115. Резултат над 140 пункта се смята за талантливост.

 Снимка 317869
Източник:

Но даже и да имате резултат от 160, Бъфет ви поучава " да дадете 30 точки на някой различен ", тъй като " не ви е необходим прекалено много мозък, с цел да бъдете в този бизнес ".

" Това, от което се нуждаете, е прочувствена непоклатимост. Трябва да можете да мислите независимо ", поучава милиардерът.

Бъфет, който е един от най-влиятелните и сполучливи вложители, признава, че неговият коефициент на просветеност не е съдействал изключително за триумфа му.

За разлика от някои хора, чиито дейности и реакции се базират най-много на страстите, милиардерът е намерил метод да се държи крепко стъпил на земята.

 Снимка 317870
Източник:

Той остава в това, което назовава " своя кръг на подготвеност " - няколко основни обстоятелството, които схваща и на които може да разчита, и стои надалеч от нещата, за които не знае изключително доста.

" Никога не ме притесняваше, в случай че хората не са съгласни с това, което мисля ", споделя милиардерът в изявление за Forbes през 2010 година

" Мога да се върна и да погледна обстоятелствата и мисля, че това е доста по-важно, в сравнение с да имам няколко точки коефициент на просветеност, или да имам още 1 или 2 (завършени) курса в учебно заведение ", изяснява той.

Щом Бъфет твърди, че интелигентността и геният са скъпи, за какво единствено тези 2 качества не разрешават умните хора да бъдат сполучливи?

 Снимка 316886
Източник:

" Навиците ви, характерът, темпераментът и способността ви да мислите независимо дружно ви разрешават да се държите рационално ", показва милиардерът.

" За да инвестирате сполучливо не се изисква стратосферичен коефициент на просветеност, необикновени бизнес прозрения или вътрешна информация ", твърди Бъфет в предговора на книгата " Интелигентният вложител ".

" Това, което е належащо, е здрава интелектуална рамка за взимане на решения и способността да се пазят страстите, с цел да не разядат рамката ", добавя той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР