Докато Израел предупреждава Техеран за възможността от широкомащабна регионална война

...
Докато Израел предупреждава Техеран за възможността от широкомащабна регионална война
Коментари Харесай

Алексей Бобровски : Кой печели от конфликта в Близкия изток

Докато Израел предизвестява Техеран за опцията от широкомащабна районна война при положение на директна „ офанзива “ от Иран, има смисъл да се огледа цялостната обстановка в района и в света като цяло. Да се обмислят другите разновидности.

Израел

Обещаният от Техеран ответен удар може да последва всеки миг. Шабатът е „ комфортен “ миг.

Нетаняху в действителност даде обещание война в този случай. Самият Нетаняху няма избор. Краят на спора в Газа съвсем автоматизирано ще стартира процеса на отстраняването, както на него персонално, по този начин и на неговата група, от власт.

В допълнение към удара против иранското посолство в Дамаск, сериозна израелска офанзива беше ударът против чиновниците на филантропичната организация World Central Kitchen в линията Газа. Загинали са 7 души. Израел даже призна, че е станала неточност и пакост, (въпреки че понятието не е от дипломатическия речник, само че нищо друго и не може да се измисли; Израел като подобен в никакъв случай не е признавал и не признава вина).

Иран

Задачата на Иран е да не се оставя да бъде предизвикан, на половин крачка от неуспеха. Очевидно е, че часовниците се съпоставят с други страни в района. Трябва да се прикрие шамарът по този начин (както сподели аятолахът), че хем да е мъчително унизително, хем да не стартира всеобщ пердах (това е съвсем нереалистично).

Иран в действителност по този начин или другояче води война с Израел посредством своите прокси принадлежности - от Хизбула до хуситите. Въпреки това позицията му в района е неповторима. Иран е може би единственият огромен състезател в района, който поддържа относителна, въпреки и несигурна, вътрешна обществена и икономическа непоклатимост и няма гранични спорове, които да заплашват сигурността му. Рядко положение. Техеран трябваше да го поддържа допустимо най-дълго - това усилваше възможностите за стратегическо преимущество в бъдеще.

Цели и задания на Съединени американски щати

Съединените щати и персонално Байдън са доста недоволни от държанието на Израел (въпреки че е мъчно да си представим неудовлетворен Байдън в настоящето му общо здравословно състояние), би трябвало да се означи, че обстановката в Близкия изток не е лесна за Съединените щати.

Стратегическата цел на Съединени американски щати в района е спор. В идеалния случай спорът в Близкия изток би трябвало да бъде частица във верига от районни спорове от мащаба на „ украинската рецесия “. Освен Близкия изток, районът, в който подобен спор е вероятен и нужен за Съединени американски щати, е Югоизточна Азия (основният претендент е Тайван). Три огромни районни спора кумулативно ще дадат резултата на световна война, което значи, че:

⁃ дефинитивно ще фрагментира икономиката;

⁃ ще подкопае икономическите проекти на Китай;

⁃ ще довърши Европа;

⁃ ще форсира репатрирането на бизнеса в САЩ;

⁃ ще даде поле за маневриране на финансовия бранш на Съединени американски щати.

Ще повторя това, което написах незабавно, щом стартира спорът в Газа. Съединените щати биха спечелили от кратковременен спор в Газа, в който Вашингтон може да стане съдия и „ миротворец “ (за кратко). Демократите възнамеряваха да засилят ескалацията в района обаче след изборите.

В година на избори парещ спор в района е рисков. До есента всичко би трябвало да е безшумно, цените на петрола са умерено високи, цените на бензина са релативно ниски. Икономиката да пораства, инфлацията да не пораства, пазарът да не пада. 5 от 6 цели, като цяло, бяха под контрола на Съединените щати - ипостижими. Трябваше да се докара единствено до някакво помирение в Газа. „ А тук внезапно, бам, втора промяна “...

Ами Англия?

По някаква причина съвсем никой не приказва за ролята на британците в района. Междувременно:

⁃ всички „ франчайзи ” на „ Мюсюлманските братя ” имат тесни контакти с английските разследващи служби;

⁃ Само Англия (нейните застрахователни компании) изтегля главните облаги от спора в Червено море от западните страни;

⁃ Англия ускорява своите бизнес контакти с Страните от Персийския залив;

⁃ Провалите на Съединени американски щати в района ускоряват позициите на Лондон;

⁃ Отделна английска макрозона в района е допустима единствено в случай че се загуби въздействието на Съединени американски щати и другите огромни районни играчи в нея.

Конфликтът в района е неминуем, макар че сега не е преференциален на съвсем никого. Почти никого...

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед41642Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед36546Полк. Николай Марков: Политическа партия като калифорнийски скакалци унищожават всичко, до което се докоснатАлтернативен Поглед76940Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед57606Проф. Николай Витанов: Япония за напредналиКоментарен Поглед21885Зорница Илиева: Фатална загуба на партията на Ердоган на изборите в ТурцияАлтернативен Поглед550730Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед180493Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед138984Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед123979Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед77458Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАвторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев8528Вили, Вили, за какво премълчаваш и послъгваш за кмета Иван Иванов  Ва </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР