От 28 април до 30 април 2024 г. на територията

...
От 28 април до 30 април 2024 г. на територията
Коментари Харесай

В Русенския университет се проведе Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“

От 28 април до 30 април 2024 година на територията на Русенския университет се организира Националното съревнование „ Най-добър млад автомонтьор и лидер на МПС “ – Национален кръг, чийто домакинство е споделено с Професионалната гимназия по превоз в Русе. Събитието е част от формалния календар на Министерството на образованието и науката за осъществяване на училищен олимпиади, национални надпревари и национални надпревари по специалности.

Днес на публична гала в зала „ Сименс “ бяха наградени отличените тимове и участници, а най-добре представилите се получиха документи, които им разрешават да изберат мечтана от тях компетентност в Русенския университет.

Приветствие към участниците насочи деканът на Транспортния факултет на Русенския университет доцент доктор инж. Димитър Грозев. Той сподели, че е извънредно впечатлен от ентусиазма, с който тимовете са работили и пожела триумф на новите участници следващата година в надпреварата.

Проф. д. т. н. Росен Иванов – началник катедра „ Двигатели и транспортна техника “ - също поздрави участниците в надпреварата, като показа, че е посещавал и други издания на надпреварата и следи израстване и в организацията, и в уменията на тимовете. „ Единствената константа, която виждам и ме радва, е че вземат участие младежи. добави още проф. Иванов.

От 2018 година националната конкуренция е част от интернационалното съревнование Young car mechanic, проведено от Inter Cars S. A. – съревнование за възпитаници от професионалните механически гимназии и междинни учебни заведения с професионални паралелки, чиято съществена цел е разпространение специалността на автомобилния монтьор измежду младежите.

В националният кръг участваха седем тима от Ботевград, Гоце Делчев, Пловдив, Бургас, Разград, Търговище и Русе.

Участниците демонстрираха познания и умения в теоретични проби, майсторско ръководство на МПС и 11 на практика задания за автомонтьори, обезпечени от интернационалните сътрудници на съорганизатора на надпреварата Интер Карс България.

Класиралият се преди всичко играч ще показа България на интернационалния кръг в Литва.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР